Închide

VIDEO Au ocupat piața Unirii, cu corturi în ploaie, vor să rămână aici până cade Guvernul

ActualitateTop News by Mihai Prodan - iun. 22, 2018 0 491

Vreme de furtună în Cluj, cu rafale de vânt și ploaie, dar corturile montate aseară în piața Unirii sunt încă acolo. Și vor mai fi multă vreme, cu tot cu ocupanții lor, până cade guvernul Dăncilă, spun ei.

Sorin Bobiș e cunoscut după ce a parcurs pe jos distanța dintre Cluj-Napoca și București în toiul iernii, ca să ajungă la unul dintre cele mai mari mitinguri ale ultimilor ani; acum a propus ca, dacă mai găsește destui susținători, să rămână în permanență în piața Unirii zile întregi, până când cade Guvernul. Ocupanți se găsesc prin rotație, căci și Bobiș ar fi trebuit să ajungă azi, de exemplu, la ferma sa.

Unul dintre cei care au rămas peste noapte în piața Unirii e Dan Ioan – l-am putea numi om fără adăpost, căci aceasta este: ne-a arătat o legitimație provizorie de identitate pe care o are de 20 de ani, de când a rămas fără locuință. Se întreține din banii pe care i-i lasă trecătorii care îi folosesc serviciul: stă în diverse locuri aglomerate cu un cântar. Se ferește să spună că e cerșetor: oamenii dau cât vor, dacă vor, în schimbul unui serviciu. În acest fel s-a întreținut 20 de ani. Așa și vânzând, cum speră să facă și acum, calendare pe care le-a tehnoredactat singur. Are doar șapte clase, pe a opta a întrerupt-o când a venit Revoluția din 1989. A prins, spune el, și prima Mineriadă. Ne explică chiar el:

E de așteptat ca piața Unirii să se umple din nou și în această seară, în a treia zi de proteste împotriva Guvernului Dăncilă după ce acesta și-a ridicat țara în cap prin modificările pe care le-a adus la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.