Închide

Cu ce încheie Opera din Cluj stagiunea: spectacol multimedia „unicat” cu 100 de performeri

Cultură by Actual de Cluj - iun. 22, 2018 0 188

Opera Națională din Cluj își încheie stagiunea duminică seara cu un spectacol de Ziua Universală a Iei, Simfonia Unirii.

Spectacolul se anunță unul de amploare, cu o sută de performeri. „Un eveniment hipnotic realizat în parteneriat cu 2 Vibes Symphony – reprezentat de percuționiștii Ciprian Rogojan și Alexandru Anastasiu, alături de soprana Irina Baianț și Ioana Turcu – flaut, acompaniați de Corul și Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca, sub bagheta maestrului Gheorghe Victor Dumănescu”, îl descriu reprezentanții operei, care adaugă că acesta e un „proiect cultural unicat”, ce are la bază conexiunea dintre muzică și tehnologie, căci include imagini video și lasere.

2 Vibes Symphony e format din Ciprian Rogojan – licențiat al Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, fondator al formației Sistem – și Alexandru Anastasiu – doctor în muzică, percuționist în Orchestra Națională Radio, câștigător al bursei Yamaha și organizator al primului Festival Internațional de vibrafon. Soprana Irina Baianț are doar 25 de ani și a participat până acum la 60 de concursuri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare