Închide

Dacă refuză locul de muncă, pierd ajutorul social. Parlamentarii se bat să-și asume legea „antisărăcie”

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - iun. 21, 2018 0 285

Chiar dacă modificările aduse Legii 416/2001, privind venitul minim garantat, au stârnit reacții potrivinice din partea unor susținători ai politicilor de stânga, ele au fost totuși votate de majoritatea parlamentarilor PSD, UDMR, USR, PNL.  Una dintre prevederi spune că dacă un beneficiar de ajutor social  refuză un loc de muncă – indiferent de motive – va pierde dreptul să mai ia bani. Deputatul clujean Horia Nasra, președinte al PSD Cluj, arată că a votat pentru modificările acestei Legi, apreciind că se dorește, de fapt, sancționarea „nemuncii”.

„Este o măsură bună prin care `nemunca` este sancţionată. Trebuia luat odată taurul de coarne! Mă  bucur că am reuşit să votăm această modificare, care cu siguranţă vine în ajutorul administraţiilor locale, cerinţelor mediului privat dar şi a respectului reciproc comunitar” a transmis Nasra (foto sus).

Liderul PNL Ludovic Orban  s-a grăbit să scrie pe pagina sa de facebook, că inițiativa legii aparține grupului de parlamentari liberali, mai precis deputatului Florin Roman. ”În felul acesta statul Român nu va mai plăti lenea și începe să încurajeze câștigul din munca cinstită”. Mai mulți apărtători ai politicilor de stânga au apreciat că măsura adoptată e abuzivă, criticându-i pe PSD-iști pentru că au aderat la propunerile liberalirlor.

”S-o repetam. Isteria cu legile justiției și statul paralel este o glumă pe lângă faptul că deputații au votat, ieri, toți o măsură fascistă antisăracie. Și PNL și USR, PSD, UDMR și minorități. Este marele subiect băgat sub preș. Și este marele indiciu despre halul în care au luat-o razna păturile superioare (după venit, statut etc), împotriva sărăciei” – a scris jurnalistul Costi Rogozanu pe pagina personală de Facebook.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu