Închide

Proiect de renovare pentru fostul ştrand municipal

AdministrațieTop News by Kristina Reştea - iun. 21, 2018 1 3106

 

După ani de stat în paragină, ştrandul de lângă Parcul Central şi Cluj Arena ar putea fi, în sfârşit, reabilitat. Un nou proiect se află în lucru şi de această dată nu e vorba despre încă un turn ori proiect imobiliar, cum propunea anterior Unita. Proprietarul terenului a rămas acelaşi, dar beneficiarii care au închiriat parcela au trasat un proiect care ar urma să ducă la redeschiderea ştrandului. Acesta a fost prezentat în urmă cu câteva zile, în cea mai recentă şedinţă a Comisiei de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului. În CTATU s-a cerut păstrarea posibilităţii unui traseu în lungul Canalului Morii.

 

Parcela e situată în zonă de agrement a centrului construit protejat.  Ca benficiar al proiectului apare societatea Mirela Beauty Solutions, chiriaş al terenului aflat în continuare în proprietatea privată a Unita Turism Holding. Proiectul semnat de SAA Selart Proiect propune păstrarea celor trei bazine. Pentru punerea lor în funcţiune sunt însă necesare lucrări de reparaţii la nivel de instalaţii.

 

 

 

Proiectul mai prevede amenajare peisageră, dar şi amplasarea de locuri de joacă pentru copii, dotări pentru ştrand, zonă de mese cu elemente de mobilier urban. Se propun: zonă de joacă, de alimentaţie publică, zonă de bazine, de şedere (şezlonguri şi hamace), zonă de servicii (vestiare, duşuri, grupuri sanitare) şi zonă de administrare.

 

 

 

Citat de RadioCluj, viceprimarul Dan Tarcea susţine că că s-au purtat negocieri pentru achiziția terenului de către municipalitate. „Am lansat inclusiv propunerea să ne vândă nouă acea parcelă și să amenajăm noi acolo. Persoanele private nu au dorit acest lucru, este dreptul lor, dar important este că vor pune bani ca să investească în acea zonă”, a spus Tarcea.

 

 

Proiectul a readus în atenţie Canalul Morii, un alt obiectiv neglijat al oraşului, pe întregul său parcurs. „Am cerut să se păstreze posibilitatea unui traseu în lungul Canalului Morii. În şedinţa precedentă, aceeaşi condiţie a fost impusă hotelului Sport. Chiar dacă pentru moment curtea de la Electrica e închisă, modificările oraşului trebuie pregătite. Când vor veni cei de la Electrica cu o documentaţie, li se va cere acelaşi lucru. Şansa de a deschide parcursul în lungul Canalului nu trebuie ratată deoarece am putea avea în viitor un traseu de la Opera Maghiară până la Parcul Rozelor. Ar trebui să avem faţă de Canalul Morii aceeaşi atitudine pe care o avem faţă de Someş, care a fost subiectul unui concurs internaţional si pentru care se fac eforturi să fie mai prietenos cu clujenii”, spune arhitectul Mihai Racu, membru în Comisia de Urbanism a oraşului.

Proiectul va avea nevoie de aprobarea Consiliului Local.

Şi pentru hotelul de alături există planurile trasate:

Proiect de renovare la hotel Sport. Noii proprietari vor să extindă capacitatea de cazare și conferințe și să clasifice hotelul la 4*

 

 

Sursă imagini: PUD SAA Selart, proiect CTATU

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare