Închide

Dezvoltatorul Liberty Technology Park Cluj: „Vine criza. Este deja. Va fi un „soft landing””

EconomieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iun. 20, 2018 0 2700

Piaţa imobiliară se apropie de o nouă criză, chiar dacă nu va fi una de duritatea celei din 2008. O spune Ion Sturza, fost vicepreşedinte Rompetrol, investitor în mai multe afaceri în România, omul din spatele proiectului Liberty Technology Park din Cluj – un centru de afaceri dezvoltat pe fosta platformă a fabricii Libertatea.

„Vine criza. Este deja. Noi nu o vedem. Cu câteva săptămâni în urmă am fost invitat şi am nimerit absolut accidental la o întâlnire a celor care dezvoltă imobiliare rezidenţial şi am avut impresia că am nimerit la o şedinţă a alcoolicilor anonimi care se convingeau unul pe altul cât de fantastică este piaţa din imobiliare, cum va creşte şi că avem necesitate şi că salariile cresc, veniturile cresc şi aşa mai departe. Mi-am dat seama că trebuie urgent închisă tema imobiliară. Partea de rezidenţiale, din analiza mea, dă semnale de oboseală şi va fi prima victimă. Nu va fi ca în 2008 sau 2010, va fi mai degrabă un soft landing. Lucrurile se vor întâmpla până la sfârşitul anului acesta. Al doilea sector care este pasibil de aterizare soft este partea de office şi lucrurile se vor întâmpla într-o perspectivă de un an sau un an şi jumătate şi după aceea merge industria şi aşa mai departe”, a spus Ion Sturza, citat de Capital.

Ştirea integrală AICI

La Cluj, omul de afaceri a dezvoltat prin compania Fribourg proiectul Liberty Technolgy Park. De fapt, dezvoltatorii au investit în primele două faze ale proiectului – cele care au presupus reconversia unor clădiri exitente, urmând să iniţieze în perioada următoare şi o a treia etapă de complex imobiliar. Clujul e cea mai scumpă piaţă din ţară, la capitolul preţuri în Imobiliare.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu