Închide

Spectacol clujean la cel mai important eveniment de teatru din Ungaria, se întoarce cu 3 premii, inclusiv pentru cel mai bun spectacol

Cultură by Actual de Cluj - iun. 19, 2018 0 112

Un spectacol clujean ia trei premii importante la festival de teatru în Ungaria.

E vorba de spectacolul „Rosmersholm” pus în scenă de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj la festivalul de profil din Pecs, Ungaria. Spectacolul a câştigat premiile pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai bună actriţă în rol principal – pentru Eva Imre şi Cel mai bun decor – Andriy și Daniel Zholdak.

Ediția din acest an e a 18-a a festivalului din Ungaria, considerat cel mai important eveniment teatral din țara vecină, și a avut loc între 7 și 16 iunie. Din competiția festivalului au făcut parte 14 spectacole, selecțoinate de un juriu format din scriitorul și dramaturgul Janos Terey şi actorul și regizorul Janos Regos. În cadrul galei de decernare a premiilor directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Gabor Tompa, a spus că Rosmersholm reprezintă un punct de reper în parcursul artistic al trupei, iar procesul de creaţie a fost unul complex şi le-a dat actorilor ocazia de a-şi reînnoi resursele artistice. „Rosmersholm este un spectacol tulburător şi incomod, care vorbeşte despre complexitatea sufletului uman”, a spus el.

Premiile festivalului au fost acordate de către un juriu format din opt membri: Zsolfia Szamosi (actriţă), Peter Trokan (actor), Lilla Falussy (dramaturg), Judit Csanadi (scenograf), Zoltan Rockenbauer (scriitor), Istvan SzabĂł K. (regizor), Gabor Bota (critic de teatru) şi Zoltan Zsurafszky (coregraf).

Citește și:

Spectacol din Cluj selectat la cel mai important festival teatral din Ungaria

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare