Închide

Cum a ajuns partidul lui Băsescu să fie dator Companiei de Transport Public din Cluj

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - iun. 18, 2018 0 353

Pe vremea când primarul Emil Boc era foarte angajat în campania electorală a Elenei Udrea, contribuia și el cu ce putea la promovarea ei și a PMP. În martie, 2014, pentru un așa zis protest anti guvernamental organizat la București de către PMP, Compania de Transport Public Cluj – subordonată Primăriei lui Boc – punea autobuze la dispozția membrilor PMP Cluj care s-au deplasat la protestul respectiv. Organizația clujeană a PMP era condusă la acea vreme de deputatul Adrian Gurzău, amicul Elenei Udrea (care de altfel i-a și botezat copiii). Deputatul Gurzău – crescut/parvenit politic pe plantația lui Emil Boc – a fost ulterior condamnat pentru fapte de corupție, pierzând totodată și șefia PMP Cluj. 
Compania de trasport public i-a pus la dispoziție lui Gurzău autobuze pentru o sumă derizorie (3.600 de lei), dar el tot a omis să plătească factura. După 4 ani, CTP a ajuns în postura de a deschide o procedură de executare silită, pentru a recupera cei 3600 de lei.  Judectoria Cluj Napoca a aprobat executarea silită solicitată pe numele Partidului Mișcarea Populară, iar reprezentanții  CTP spun că vor parcurge toate etapele necesare pentru a intra în posesia banilor. 
Actualul lider al PMP Cluj, senatorul Vasile Cristian Lungu, a precizat pentru Actual de Cluj că factura neachitată nu are nicio legătură cu organizația pe care o conduce el. „E vorba despre fosta organizție a PMP Cluj, pe vremea când era condusă de deputatul Adiran Gurzău. Între timp, CIF-ul filialeli clujene a PMP s-a schimbat, ca atare, procedura de executare silită nu ne privește pe noi”, a spus el. Reprezentanții CTP au transmis pentru Actual de Cluj că executarea silită s-a solicitat pe numele organizației națioanle, ceea ce înseamnă că Udrea s-a implicat în mod direct pentru a-l convinge pe Boc să-i asigure autobuzele pentru protestari.
Șeful PMP Cluj a revenit cu precizarea că Organizația națională a partidului va achita în întregime datoria către CTP: „Am primit confirmarea că organizația națională va achita săptămâna aceasta datoria către Compania de Transport Public Cluj”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare