Închide

Registrul Comerțului: Cluj, județul din provincie cu cele mai multe firme radiate în 2018; la fiecare firmă radiate, 2 firme înființate

Economie by Actual de Cluj - iun. 18, 2018 0 491

Sute de firme din Cluj au fost radiate în primele patru luni ale anului, cel mai mare număr din țară cu excepția Capitalei, conform unui raport al Registrului Comerțului.

E vorba mai exact de 1.223 firme radiate în primele patru luni ale anului, cifră depășită doar de Capitală, unde numărul firmelor radiate a fost de 4.309; vestea bună e că numărul e în scădere cu aproape 10% față de aceeași perioadă a anului trecut și că, oricum, Clujul e județul cu cele mai multe firme nou-înființate din provincie, conform aceleiași surse: la fiecare firmă radiată au fost înființate două firme noi.

În ce privește numărul firmelor radiate, alte județe din top sunt Iași – 1.171 și Timiș – 1.159. În acesta din urmă s-a remarcat o creștere considerabilă a numărului de firme radiate, cu un sfert față de aceeași perioadă a anului trecut.

Amintim, cele mai multe firme noi din provincie au fost înființate la Cluj, arată datele Registrului Comerțului. E vorba de 2.563 de firme înființate în total în primele patru luni ale anului, număr depășit doar de Capitală, cu 6.400 firme noi. La Cluj cele mai multe firme înființate sunt societăți cu răspundere limitată, 1.666, în vreme ce numărul PFA-urilor nou-înființate ajunge la aproape 800.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare