Închide

Trei liceene lansează proiect de afacere: accesorii din PET-urile care ne poluează râurile

EconomieSinteză știri locale by Actual de Cluj - iun. 17, 2018 0 375

Trei eleve de liceu câştigă o competiţie locală pentru idei de startup-uri, cu un proiect „eco”: vor să transforme PET-urile în accesorii, scrie Mediafax. Prima jumătate a anului a adus la un loc 30 de liceeni din județul Cluj la cea de-a 3-a ediție a acceleratorului iXperiment. Tinerii au format echipele și au muncit la transformarea ideilor lor în afaceri şi şi-au prezentat ideile în urmă cu câteva zile.

Trei eleve de liceu – Astrid Frâncu, Antonia Andraşoni şi Raluca Dragonici – a format echipa Kaarma, care a pus bazele unei afaceri prin care şi-au propus să transforme PET-urile care poluează râurile în accesorii vestimentare din plastic – brăţări, cercei, lănţişoarele. „Ideea a avut-o Raluca, după care am dezvoltat, împreună, acest proiect de antreprenoriat, care a câştigat concursul organizat de iXperiment, primul accelerator de start-up-uri creat pentru elevii de liceu din România. Ne-am dat seama că ecosistemul din ţara noastră are mult de suferit din cauza poluării, mai ales din cauza PET-urilor care plutesc pe râurile de la noi şi se adună pe maluri, astfel că ne-am gândit la o soluţie. Vom înfiinţa şi un magazin online în care să ne vindem produsele care vor fi create de noi”, a spus Astrid.

Potrivit acesteia, urmează să fie înfiinţată o firmă, va fi lansată o acţiune de strângere de fonduri pentru dezvoltarea afacerii iar apoi va fi cumpărată şi o imprimantă 3D cu care se vor realiza accesoriile din plastic. Cele trei adolescente din Cluj-Napoca fac antreprenoriat după cursurile şcolare şi vor să continue afacerea şi după ce vor deveni studente.

Ştirea integrală AICI

Sursa foto: iXperiment

Nici un comentariu

Scrie un comentariu