Închide

Incubator de afaceri pentru liceeni, la Cluj. Ce idei de business au tinerii cu aspiraţii de antreprenori

EconomieITTop News by Kristina Reştea - iun. 14, 2018 0 240

Printre alte acceleratoare, Clujul are și un prim accelerator de start-up-uri creat pentru elevii de liceu din România, inițiativă care conectează sistemul educațional cu cel privat. În această seară, sesiunea 2018 își prezintă ideile.

Prima jumătate a anului a adus la un loc 30 de liceeni din județul Cluj la cea de-a 3-a ediție a acceleratorului iXperiment. Tinerii au format echipele și au muncit la transformarea ideilor lor în afaceri. Acum laboratorul a ajuns la sfârșit.

Liceeni au venit cu soluții creative prin care își doresc să schimbe modul de viață a oamenilor din jurul lor, spun inițiatorii proiectului. Printre idei: BusTracker – o hartă interactivă a transportului urban în comum, B4U- platforma care transformă produsele de miere pe care le știm acum și aduce apicultorii mai aproape de noi, WebBlox –  alternativă de a construi website-uri de la zero sau KAARMA – afacerea care vrea să lase râurile fără plastic, plastic pe care să îl transforme în accesorii.

„Toate echipele vor fi susținute mai departe în dezvoltarea afacerilor lor, dar două din ele vor primi și un ajutor financiar pentru a face primul pas în lumea business-ului”, precizează organizatorii.

Câștigătorii competiției finale sunt aleși de un juriu de experți din domenii variate:

Melania Galea – Founder @ Lean in Cluj, Google Anita Borg Scholar

Victor Miron – Founder @ Cărțile pe față, Executive Director @ Cluj Hub

Anca Gaidoș – COO @ Fundația Noi Orizonturi

Valentin Maior – Co-founder & President @ Romanian IT

 

Despre acceleratorul pentru liceeni:

Clujul are „accelerator” de startup-uri şi pentru liceeni. Elevii cu ambiţii de antreprenori, aşteptaţi la înscrieri

 

 

Sursa foto: iXperiment

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.