Închide

Condamnat penal, Nicoară eșuează în ALDE. El ar fi încercat să tragă după el și câțiva primari

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 14, 2018 0 1939

Surse din vârful PNL Cluj au informat că senatorul Marius Nicoară ar fi încercat să determine și câțiva primari  liberali să intre alături de el în ALDE, mai ales că i-ar fi promis lui Călin Popescu Tăriceanu că are câțiva oameni în partid care l-ar urma în orice moment. „Am aflat de la câțiva primari de-ai noștri că Nicoară i-a căutat, s-a dus și le-a spus că pentru ei a votat în Senat legea pensiilor speciale și că îi așteaptă să vină alături de el în ALDE. Sigur că primarii noștri știu și ei că Nicoară e o cauză pierdută, un expirat dacă mă întrebați pe mine. Nimeni din PNL Cluj nu are de ce să plece în ALDE, doar așa, dacă n-ar mai avea de ales, cum i se întâmplă acum lui Nicoară, mă refer la cei care au condamnări. Nicoară, conform statutului PNL, nu mai este membru de partid, deci el s-a văzut nevoit să plece undeva de vreme ce n-a înțeles să se retragă cu decență”, a informat un reprezentant PNL Cluj pentru Actual de Cluj.

Singurul primar liberal care și-a arătat disponibilitatea să intre în ALDE alături de Nicoară este edilul Floreștiului, Horia Șulea, la rândul său trimis în judecată  pentru fapte de corupție. De asemenea, Nicoară mai are câțiva acoliți care nu mai au legătură oficială cu PNL-ul, dar care au avut nenumărate beneficii de pe urma partidului. Îi amintim aici pe consilierul său personal Giacomo Dreoni (cadorisit cu un mandat de consilier local de pe listele PNL), și pe fostul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, Eugen Cecan – personaj uns cu toate alifiile, care a fost mențiunut în fruntea acestei structuri ani de zile, nu numai de către liberali, ci chiar și de către PSD-iștii din Guvernul Ponta. Rămâne de văzut dacă Nicoară va avea capacitatea de a-i coopta alături de el și pe alți membri PNL, pentru a-și putea păstra angajamentul față de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul Marius Nicoară (foto jos) se numără printre cei care au pus bazele organizației PNL Cluj (cel mai vechi partid din țară), dar astăzi se află în postura de a spune adio formațiunii care l-a consacrat pe scara politică. Condamnat penal pentru că s-a urcat beat la volan și a produs un accident, Nicoară nu mai este, teoretic, membru PNL, conform prevederilor statutului acestui partid. Oricum, Nicoară pierduse complet influența în organizația sa de partid, după ce PNL a fuzionat cu PDL. Actualii lideri PNL  au făcut o concesie și au refuzat să discute în spațiul public despre excluderea lui Nicoară. Conștient că nu va mai putea fi introdus pe nicio listă electorală,  Nicoară a decis că e mai indicat să fugă în ALDE, retragerea elegantă din eșalonul politic nefiind o opțiune pentru el. În urma negocierilor cu reprezentanții ALDE, el a fost primit cu brațele deschise. Săptămâna viitoate, însuși liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va veni la Cluj să oficializeze cooptarea lui Nicoară în formațiunea sa. De altfel, Tăriceanu obișnuiește să-i primească într-un cadru oficial pe toți parlamentarii pe care-i ia din alte partide.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.