Închide

223 de clujeni vaccinați impotriva febrei galbene și difteriei

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - iun. 07, 2018 0 1393

Clujenii, mai responsabili înainte de călătoriile în țări exotice. Peste 200 de clujeni au solicitat în acest an vaccinuri opționale înainte de a pleca în vacanțe exotice.

223 de clujeni au solicitat si au primit în acest an vaccinuri impotriva difteriei, febrei galbene și febrei tifoide, înainte de a călători în Africa sau Orientul Mijlociu. Până în acest moment, la nivelul județului Cluj, au fost administrate 46 de doze de vaccin tiphic și 111 vaccinuri împotriva febrei galbene. În plus, 127 de clujeni au fost imunizați împotriva hepatitei de tip A, 24 de pacienți au primit vaccinuri contra difteriei, tetanusului și poliomielitei. În prima jumătate a anului 2018 a fost administrat opțional și o doză de vaccin varilix.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Cluj, o schemă de vaccinare personalizată se impune înainte de o deplasare în anumite țări și regiuni unde există un risc crescut pentru contractarea unor boli exotice, însă acestea sunt opționale.

 „Au accesat vaccinările opționale pentru călătorii în străinătate un număr de 223 pacienți din județul Cluj. Înainte de a călători în străinătate și ținând cont de antecedentele personale patologice – istoricul medical, de țara de desținatie și de scopul și durata vizitei în țara respectivă să vă adresați unui serviciu medical în vederea informării corecte și complete asupra unei scheme de vaccinare personalizată. Aceasta poate include și recuperarea unor vaccinuri de rutină sau administrarea unor doze de rapel – pentru creșterea nivelului de anticorpi și reîmprospătarea memoriei imune – booster – sau pentru anumite boli se impune o schemă de vaccinare  – cum este de exemplu tetanosul, cu o doză de rapel la fiecare 10 ani. De asemenea, vor fi luate dozele de  vaccin recomandate pentru călătorie în anumite țări și regiuni unde există un risc crescut pentru boli specifice, precum și vaccinurile obligatorii conform Regulamentului Sanitar Internațional”, subliniază Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj.

Lista cabinetelor din Cluj unde se realizeaza scheme de vaccinari opționale necesare pentru deplasări internaționale poate fi accesată aici.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare