Închide

Protest la Spitalul Județean din Cluj. Peste 50 de asistenți radiologi amenință cu demisia. Ce spune Spitalul

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - mai 31, 2018 0 275

Protest la Spitalul Județean din Cluj, unde peste 50 de asistenți medicali radiologi amenință cu demisia fiindcă ei n-au primit majorări salariale, după adoptarea noii legi salariale din sistemul de sănătate, de la 1 martie.

Oamenii sunt nemulțumiți și spun că Spitalul Județean din Cluj e singurul din țară care nu le-a mărit salariile asistenților radiologi.  Ei spun că, potrivit contractul individual de muncă, funcția pe care o ocupă, cea de asistent medical licențiat, îi încadrează în lista categoriilor medicale ce ar fi trebuit să beneficieze de majorare.

Cadrele medicale sunt nemulțumite și spun că își vor da demisia în bloc.

Spitalul, prin purtătoarea de cuvânt Monica Costin, transmite că o asemenea decizie ar însemna un adevărat blocaj din punct de vedere medical. „Ar fi ceva foarte grav pentru toată lumea. Sper, totuși, că nu se va ajunge acolo și se va găsi o soluție. Până la această oră, nu s-a înregistrat nici o demisie”, a precizat Monica Costin.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare