Închide

PSD-iștii care pleacă în partidul lui Ponta, siliți să coabiteze cu oamenii lui Daniel Constantin, alungați din ALDE

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 27, 2018 0 570

Dintre PSD-iști clujeni cu state vechi, doi și-au anunțat intenția de a sprijini și chiar de a se ralia formațiunii Pro România, conduse de Victor Ponta și Daniel Constantin. Este vorba despre fostul ministru pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, și de fostul consilier local Gabriel Oniga – ambii scoși pe tușă de oamenii din tabăra lui Liviu Dragnea. Rețeta lui Ponta pare simplă. Într-un amplu periplu prin țară, el se întâlnește cu  PSD-iștii ”răzvrătiți” din toate organizațiile locale – în special cu cei aflați în disensiune cu oamenii lui Dragnea –  pentru a-i convinge să intre în ProRomânia. E de așteptat, prin urmare,  ca și alți PSD-iști clujeni care nu sunt în cele mai bune relații cu actualii lideri ai organizației județene să-și anunțe transferul în ProRomânia, mai ales că Victor Ponta a fost prezent vineri la Cluj exact în scopul acesta. Numai că oricât de credibili și revoluționari par PSD-iștii clujeni care se vor în ProRomânia, ei nu vor avea cale liberă în cadrul acestei formațiuni, având în vedere că printre fondatorii partidului se numără câțiva apropiați de-ai lui Daniel Constantin – dezertați din ALDE. Fostul deputat Mircea Irimie, din Turda, se află în prezent la cârma ProRomânia, iar el i-a stat alături lui Daniel Constantin încă din momentul în care s-a rupt de ALDE și de Tăriceanu. Irimie e cunoscut ca un desăvârșit sforar, având o amplă experiență în a migra dintr-o formațiune politică în alta, potrivit intereselor de moment.
„În ceea ce mă privește am avut șansa să fiu parte a acestei construcții (Pro România) din prima clipă în care, pe colțul unei mese, schițam destul de timid dar cu multă încredere și determinare, primele idei ale ceea ce urma să devină acest Proiect Politic, în care am crezut și voi crede din toată ființa mea, asigurându-vă că nimic din tot ceea ce a fost pe scena politică a acestor ultimi 28 de ani, nu poate fi comparat cu acest concept.  #altfel  (motto-ul Pro România) înseamnă să lupți pentru promovarea valorilor reale, pe criterii de competență, să-i respecți pe cei care te-au încredințat să-i reprezinți și să faci totul pentru a nu-i dezamăgi.  Pro România dorește să fie o alternativă la clasa politică actuală și promovează cu prioritate și responsabilitate interesele cetățenilor români”, scria pe pagina personală de facebook Mircea Irimie, în 22 februarie, când instanța s-a pronunțat pentru înscrierea Pro România în Registrul Partidelor Politice.
Oamenii lui Ponta se vor așeza la masă cu cei din tabăra Constantin
Gabriel Oniga nu a fost în măsură să explice când sau cum se va constitui structura de conducere de la nivelul Pro România Cluj. El s-a limitat să spună că se regăsește în valorile de stânga pe care le promovează noua formațiune politică și că este pregătit să intre în echipa lui Ponta. „Victor Ponta o să anunțe  zilele acestea, oficial, datele despre conducere și organizare”, a spus el pentru Actual de Cluj. De cealaltă parte, liderul PSD Cluj Horia Nasra spune că nu se teme că va pierde și alți oameni din organizație,, în primul rând pentru că nimeni nu ar avea de ce să se dea în vânt pentru o coabitare cu oamenii lui Daniel Constantin, iar în al doilea rând pentru că nu crede că Pro România are de a face cu o doctrină de stânga. „Știu că în dese rânduri domnul Ponta a declarat că nu i-a votat pe reprezentanții PSD, la prezidenţiale de exemplu, ba chiar în 2014 spunea că are unele viziuni liberale. Nu cred că domnul Ponta este un om de stânga, cel puţin eu niciodată nu l-am perceput aşa. Mai degrabă el va fi un concurent pentru domnul Cioloş. Nu văd niciun motiv pentru care cei care susțin social-democrația să adere la această structură. PSD este un brand politic consacrat. Avem plus-minus 10.000 de membri în Cluj. De-a lungul timpului, foşti colegi, aşa mai gauche caviar, au mai încercat aventuri politice de acest tip, dar care chiar nu au confirmat”, a comentat Nasra pentru Actual de Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.