Închide

Mai multe lebede pe lacul Chios

ActualitateSinteză știri locale by Catalin Suciu - mai 25, 2018 2 1590

Lacul din Parcul Central al Clujului a devenit o gazdă bună pentru lebedele albe care, peste vară, sunt aduse aici de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Două sezoane au fost necesare pentru ca păsările să se acomodeze pe deplin cu zona, dar și cu oamenii.

Șeful serviciului Spații Verzi din cadrul primăriei, Vasile Moldovan, povestește că, în această primăvară, cum au fost aduse pe lac, lebedele s-au așezat pe insuliță, unde, pentru prima dată, și-au făcut cuib și au depus ouă, scrie radiocluj.ro.

„Lebedele au fost aduse la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie. De data asta au fost aduse patru: cele două albe și încă două negre. Acuma, cele două albe, fiind la al treilea an când le aducem pe lac, s-au adaptat mai bine și, pentru prima dată anul acesta, și-au făcut cuib și au depus ouă. Cam patru, șase ouă depun lebedele în medie. Ale noastre au depus opt”, a povestit Moldovan.

2 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.