Închide

Ansamblu folcloric din Cluj, singurul din România la festival internațional în Praga

Cultură by Actual de Cluj - mai 22, 2018 0 495

Un ansamblu folcloric din Cluj e singurul din țară care participă la festival internațional al minorităților și etniilor, în Praga.

Ansamblul folcloric românesc „Someșul-Napoca” din Cluj e singurul care participă, peste două zile, la Festivalul Internațional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor”. E a 20-a ediție a festivalului și reunește pe scenele în aer liber din Piața Sf. Vaclav, Piața Orașului Vechi și pe esplanada din fața Bisericii Sf. Salvator din Praga peste 20 de ansambluri folclorice din diferite colțuri ale lumii cum ar fi România, Polonia, Slovacia, Rusia, Bulgaria, Olanda, Germania, Spania, Mexic sau Vietnam.

Condus de profesorul Doru Zamfir Dejeu, ansamblul folcloric Someşul-Napoca din Cluj-Napoca a fost înfiinţat în 1973 și are ca scop conservarea și cultivarea creației tradiționale din România și, mai ales din Transilvania.

Amintim, la ediția de anul trecut a festivalului singurul ansamblu din țară a fost tot unul din Cluj – „Țarina Arieșului” din Turda.

Programul ansamblului Someşul-Napoca:

Joi, 24 mai 2017

20:30 – 21:00 – spectacol în Piața Orașului Vechi (Staroměstské náměstí)

Vineri, 25 mai 2017

16:30 – 17:00 – spectacol în Piaţa Sf. Vaclav (Václavské náměstí)

Sâmbătă, 26 mai 2018

19:00 – 22:00 – Spectacol de gală în Teatrul Vinohrady (Divadlo na Vinohradech)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare