Închide

VIDEO Fără oferte interesante de Noaptea Muzeelor la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mai 20, 2018 0 168

Ofertă banală aseară la Noaptea Muzeelor, în Cluj-Napoca – în mare parte, cu puține excepții, oferta a fost aceeași pentru vizitatori ca în restul zilelor, vestea bună deci e că o puteți admira și de marți încolo. Totuși, clujenii s-au călcat aseară în picioare cu miile ca să vadă muzeele deschise.

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca s-a remarcat nu prin oferta culturală – aceeași ca în ultimele săptămâni – ci prin faptul că, pentru prima dată în mai bine de 20 de ani, s-au făcut reparații la infamul parchet al palatului Banffy, care scârțâie din toate încheieturile sub picioarele vizitatorilor. Palatul are 33 de încăperi, marea majoritate legate între ele, iar în una dintre ele parchetul a fost înlocuit, iar în altele – rașchetat și re-lăcuit. Angajații muzeului se așteaptă ca în sfârșit la sfârșitul acestui an muzeul să fi trecut prin lucrări de reparații și zugrăveli.

Vizitatorii s-au călcat în picioare aseară la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, altfel în continuare închis, cu câteva expoziții deschise la ultimul nivel al clădirii, de exemplu stereografii din primul război mondial și o serie de artefacte, inclusiv mumia egipteană aflată în patrimoniul muzeului despre care nimeni nu știe cine a fost.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu