Închide

Până să închidă rampa de gunoi din Cluj-Napoca, CJ Cluj anunță că a închis-o pe cea din Turda, lucrările au costat 2,6 milioane

AdministrațieDin județ by Actual de Cluj - mai 14, 2018 0 161

Până rezolvă spinoasa problemă a rampei de gunoi a orașului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj anunță că măcar a rezolvat-o pe cea din Turda: a împrejmuit rampa de deșeuri cu un gard metalic, o supraveghează permanent cu paznici și, spune președintele instituției Alin Tișe, lucrările de închidere și ecologizare „au fost pe deplin finalizate”.

Tișe spune că întregul proces de închidere a rampei de deșeuri din Turda a durat un an și, cu un drum, a fost igienizată și zona adiacentă, „extrem de afectată de deșeuri”. „Întregul amplasament se prezintă în acest moment foarte bine, atât vizual cât și funcțional, depozitul urmând să intre în perioada următoare în etapa de monitorizare și conservare”, explică Tișe.

Lucrările au costat peste 2,6 milioane de lei și au constat într-un sistem de acoperire și impermeabilizare a depozitului prin amplasarea stratului suport de pământ în grosime de jumătate de metru, a stratului de acoperire de un metru, respectiv montarea celor trei membrane din geocompozit pentru drenarea biogazului și a apei pluviale, realizarea sistemului de colectare și evacuare a apelor de ploaie prin construirea unui canal perimetral, plus amplasarea a șapte puțuri pentru degazarea compozitului. „Întregul amplasament situat în municipiul Turda este în acest moment împrejmuit cu un gard metalic și o poartă de acces, zona fiind supravegheată în mod permanent de către personal de pază calificat”, spune Tișe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu