Închide

Proteste în sistemul sanitar, la Cluj. Zeci de angajați și-au întrerupt activitatea și anunță o grevă generală

SănătateTop News by Catalin Suciu - mai 07, 2018 0 173

Zeci de angajați ai Spitalului de Copii și de la Institutul Inimii au protestat, fiind nemulțumiți de scăderile salariale.

Reamintim, în urma noii legi a salarizării din sănătate, doctorii primesc mult mai mulți bani, în timp ce personalul auxiliar s-a trezit cu salariile tăiate, la fel și cu sporurile. Protestului lor s-au alăturat și medicii. Aproximativ 10 categorii din sistemul de sănătate au remunerațiile scăzute după adopătarea legii salariale.

Timp de două ore, angajați ai Institutului Inimii din Cluj-Napoca și ai Spitalului de Copii, au întrerupt munca pentru a protesta. Ei cer eliminarea plafonului care limitează acordarea sporurilor la 30%.

Protestele vor continua continua, iar pe 11 mai, angajații din sănătate spun că vor intra în grevă generală.
În mai multe orașe din țară s-au organizat astăzi proteste similare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.