Închide

Primarul din Florești a fost trimis oficial în judecată

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 26, 2018 0 647

Judecătorul Camerei preliminare a decis că probele din dosarul de abuz în serviciu care-i vizează pe primarul Floreștiului Horia Șulea, pe fostul primar Ioachim Vancea precum și pe directorul tehnic Florin Zanc, au fost corect administrate, dispunând, în consecință, trimiterea lor în judecată. Soluția mai poate fi contestată de inculpați. Cei trei ar urma să fie judecați în stare de libertate.

Conform rechizitoriului, primarul Horia Șulea va fi trimis în judecată pentru comiterea a trei infracțiuni de abuz în serviciu. Fostul primar, Ioachim Vancea este acuzat de cinci infracțiuni de abuz în serviciu, în timp ce Florin Zanc e acuzat de două infracțiuni de serviciu.

Horia Șulea este acuzat pentru un prejudiciu de 276.000 de lei. Procurorii susțin că în perioada decembrie 2012 – decembrie 2013, în calitatea sa de primar, Șulea ar fi efectuat mai multe plăți nelegale firmei Luka Com, care asigura serviciul de deszăpezire pe raza comunei Florești. “Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei (decembrie 2012 – martie 2013). A efectuat plăţi nelegale pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei (iulie 2012 – noiembrie 2012). Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei (februarie 2013 – decembrie 2013)” – se arată în rechizitoriu.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu