Închide

Ferma de pui din Florești își va realua activitatea

Actualitate by Catalin Suciu - apr. 20, 2018 0 1032

Sute de locuitori ai comunei Florești, de lângă Cluj, protestează după ce o fermă de pui din localitate își va relua activitatea. În ultimii ani, locuitorii au depus sute de sesizări pentru închiderea producției din cauza mirosului insuportabil care ajunge la kilometri distanță.

La finalul anului trecut, activitatea fermei de pui a fost sistată în urma unui proces intentat de primăria din Florești. Ferma funcționa în baza unei autorizații care a expirat, iar Tribunalul a decis că ferma nu poate primi o nouă autorizație de funcționare. Reprezentații societății care administrează ferma au atacat decizia la Curtea de Apel și au câștigat. Astfel,  activitatea va fi reluată în cel mai scurt timp.

Locuitorii comunei Florești, cea mai mare din România, sunt revoltați pentru că mirosul produs de abator este insuportabil și se simte la kilometri distanță. În proximitatea fermei sunt zeci de blocuri locuite de sute de familii.

Primăria Florești și Consiliul Județean Cluj au anunțat în mai multe rânduri că producția de pui din Florești reprezintă un pericol de sănătate publică.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.