Închide

„U” Cluj, acuzată de o contracandidată la promovare că își sabotează propriii fani. „Să-și facă ei propriul campionat. Au făcut presiune cu tentă de amenințare!” Următorul meci se joacă fără spectatori

SportTop News by Catalin Suciu - mart. 23, 2018 1 1272

U Cluj va juca în runda următoare cu Peformanța Ighiu, în deplasare, pe 30 martie, iar partida se va juca fără spectatori. Oficialii echipei din Ighiu susțin că Universitatea și-a blamat propriii suporteri, transmițând jandarmeriei din Alba că aceștia ar fi recalcitranți și necivilizați.

Ziarul Unirea scrie că Universitatea a înștiințat Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba că un număr de 2000 de sporteri ai „șepcilor roșii” vor să asiste la partida derby de la Ighiu, iar stadionul respectiv nu asigură condițiile necesare pentru asigurarea securității. La rându-i, Jandarmeria a trimis o adresă către clubul organizator, Peformanța Ighiu, iar vineri a avut loc o întlânire prin care le-a transmis reprezentanților divizionarei terțe că recomandă Stadionul „Cetate” din Alba Iulia, sau că meciul se va juca la Ighiu, fără spectatori!

„Dintre variantele la care am fost constrânși, am ales la Ighiu, fără spectatori. Asta a reușit să rezolve U Cluj, cu presiunea lor cu tentă de amenințare. Și cu prezumarea propriilor suporteri ca fiind recalcitranți, necivilizați etc. Felicitări U Cluj pentru încrederea în propriii susținători„, a comentat Armando Popescu, finațatorul echipei Perfomanța, clasată pe locul secund.

„Analizând datele de mai sus și cunoscând antecedentele de tulburare a ordinii publice pe care o parte a suporterilor ASFC Universitatea Cluj o au în timpul participării la competiții sportive, în corelare cu posibilitatea redusă a arenei sportive de a asigura un climat de ordine și siguranță a suporterilor, considerăm că aceasta nu asigură condițiile necesare desfășurării acestui meci de fotbal, la nivel de siguranță impus de lege în acest sens, vă solicităm să analizați posibilitatea desfășurării acestei competiții sportive în altă locație, IJJ Alba recomandând stadionul din muncipiul Alba Iulia„, se arată în adresa trimisă în 22 martie de IJJ Alba către Perfromanța Ighiu!

„Este anormal ce se întâmplă!!! Acesta este rezultatul presiunilor făcute de „U” Cluj!!! Noi jucăm acasă, cu „A” mare!!! U Cluj să-și facă propriul campionat. Să ne spună și nouă de ce s-a amânat meciul CFR Cluj II – U Cluj, din prima etapă! Nu putem, că le-am fi sugerăm să jucăm iar pe „Cluj Arena”, dar noi gazde„, a declarat finanțatorul celor de la Ighiu, Armando Popescu.

Un comentariu

  1. D-le ziarist, nu o, ci singura. Cu cealaltă aveți azi amical. Unde ai mai auzit de amical CFR-FCSB, etc. cu o luna înainte de meciul direct, dacă respectivele echipe se bat pentru primul loc? Asta nu e amical, e meci de curtoazie…ca următoarele în clasament sunt deja înscrise la U în „caprarie”

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare