Închide

Marș pentru viață, la Cluj: „400 de copii sunt avortați zilnic în România”

ActualitateSocial by Catalin Suciu - mart. 23, 2018 0 304

Marș împotriva avortului, la Cluj, pe 24 martie. Clujenii sunt invitați în centrul orașului pentru a protesta împotriva avortului.

Organizatorii anunță manifestații similare în peste 100 de orașe din România și vor să atragă atenția asupra numărului mare de avorturi din țară. Potrivit Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România (filiala Cluj) care prezintă o statistică a Organizației Mondiale a Sănătății, România are cea mai ridicată rată de avort din Europa, cu 480 de avorturi la 1000 de nașteri.

Scopul principal, mai spun organizatorii, îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. În România sunt avortați peste 400 de copii în fiecare zi, iar în Cluj este o medie de 16 copii, potrivit ASCOR.

Marșul va avea loc începând cu ora 16.00, pe următorul traseu: Piaţa Unirii – B-dul Eroilor, pietonal – Piaţa Avram Iancu – Calea Dorobanţilor – str. Piteşti – Bd-ul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii latura de est, cu restricţionarea parţială şi secvenţială a circulaţiei rutiere pe două benzi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare