Închide

Turda, premiată la Bruxelles pentru mobilitate urbană, bate Manchester și Milano

Administrație by Actual de Cluj - mart. 22, 2018 0 917

Orașul Turda este al șaselea oraș european ce primește premiul pentru planificarea mobilității urbane durabile (Sustainable Urban Mobility Planning – SUMP – Award).

Alături de Turda au mai fost premiate Viena și Igoumenitsa din Grecia, ambele pentru mobilitate durabilă, prima în categoria marilor orașe, iar cea de-a doua într-o categorie nou-înființată, dedicată localităților urbane de dimensiuni mai reduse. Ceremonia de decernare a distincțiilor europene a avut loc aseară la Bruxelles.

Cele trei orașe au fost selectate de un juriu independent, format din experți în domeniul mobilității și transporturilor. Fiecare va beneficia de un videoclip de promovare a realizărilor în domeniu. Premiile le-au fost înmânate de comisarul european Violeta Bulc și de directorul general pentru mediu Daniel Calleja.

„Juriul a acordat premiul SUMP 2018 orașului Turda pentru viziunea clară de planificare, strategia robustă de finanțare și obiectivele măsurabile. Totodată, juriul a apreciat pozitiv posibilitatea de replicare a strategiei și potențialul său de a constitui o inspirație pentru alte localități de dimensiuni similare, Turda având în jur de cincizeci de mii de locuitori. De asemenea, juriul a considerat că planul are un nivel de ambiție ridicat, dată fiind dimensiunea relativ redusă a localității, în special în domeniul mobilității în comun”, explică juriul. Celelalte două finaliste ce au concurat pentru premiul SUMP 2018 au fost zona metropolitană Manchester din Marea Britanie și Milano din Italia.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags