Închide

Ambasadorul Irlandei în România: sunt impresionat de dimensiunile sectorului IT în Cluj, prevăd un viitor deosebit în domeniul IT pentru România

ActualitateIT by Actual de Cluj - mart. 17, 2018 0 288

România va avea un rol important în conducerea negocierilor referitoare la Brexit spre o concluzie de succes, în timpul primei sale Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, la începutul anului viitor, afirmă într-un interviu acordat Agerpres ambasadorul Irlandei la Bucureşti, Derek Feely.

Diplomatul se declară ”impresionat” de dimensiunile sectorului IT din Cluj-Napoca şi Timişoara şi spune că economiile României şi Irlandei ‘cresc mai repede decât ale oricăror ţări din UE”.

„Am fost deosebit de impresionat de dimensiunile sectorului IT din Cluj-Napoca şi Timişoara şi am vizitat numeroase companii irlandeze care operează acolo. Irlanda este un punct central pentru sectorul IT şi atrage din ce în ce mai multe companii de profil. Prevăd o colaborare mai strânsă între companiile IT din Irlanda şi România şi un viitor deosebit în domeniul IT pentru România. Aveţi multe dintre avantajele pe care le-a avut şi Irlanda – numeroşi tineri cu studii, vorbitori de limbă engleză şi un sector IT înfloritor. Aveţi şi câteva avantaje pe care Irlanda nu le mai are – niveluri modeste de salarizare şi costuri scăzute de trai. Şi, bineînţeles, vremea mai bună în timpul verii! Irlanda şi România sunt comunităţi preponderent agricole şi există o mulţime de oportunităţi de schimb de experienţă şi de creştere a comerţului cu alimente, produse şi servicii agricole”, a spus el în interviu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu