Închide

Centrul de Supraveghere a Bolilor Transmisibile: 101 decese cauzate de gripă în acest sezon, Clujul are printre cele mai multe victime

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - mart. 15, 2018 0 198

Șase clujeni au murit în acest sezon din cauza gripei, conform unei evidențe publicate azi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile; e unul dintre județele cu cea mai mare mortalitate, în acest an, arată instituția.

Mai exact în acest an numărul deceselor cauzate de virusul gripal ajunge în țară la 101, mult peste cel de anul trecut, când s-au înregistrat 27 decese. Cele mai multe sunt în București și Iași, câte 12 persoane decedate, Bihor cu zece cazuri, Mureș cu 9 și Cluj, cu 6 cazuri de decese cauzate de gripă. Totodată, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute severe (SARI) şi până în 11 martie au fost confirmate cu probe de laborator un număr de 1.404 de cazuri de gripă în România.

Cel mai recent caz de deces cauzat de gripă, în Cluj, a fost înregistrat în urmă cu o săptămână, când o femeie de 87 de ani confirmată cu virusul gripal tip B a decedat pe fondul „condițiilor medicale preexistente” și a faptului că nu era vaccinată antigripal, conform CNSCBT.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare