Închide

Artistă școlită la Cluj expune în Israel

Cultură by Actual de Cluj - mart. 08, 2018 0 290

O artistă școlită la Cluj expune în Israel.

Institutul Cultural Român din Aviv găzduiește din această săptămână până la sfârșitul lunii aprilie expoziția de colaje „Jocul de-a apocalipsa” semnată de artista israeliană de origine română Beatrice Bernath.

Expoziția cuprinde mai multe colaje în stilul inedit al artistei, care include elemente din curentele dadaist, expresionist și suprarealist. „Arta mea vizuală este o extensie a poeziei pe care o scriu în ultimii cinci ani, concepția mea artistică fiind – lipsa liniei delimitării între ramurile artei, Arta fiind un Tot Conceptual care reprezintă Artistul în toate laturile lui”, spune ea. Vernisajul a avut loc ieri după-masă cu un recital de poezii susținut de artistă.
Născută în Brașov și studentă a secției de sculptură a Institutului de Artă „Ion Andreescu” din Cluj, Beatrice Bernath a emigrat în Israel la sfârșitul anilor ‘70, împreună cu familia. A absolvit Facultatea de Arte Plastice a Universității din Haifa, unde activează și în continuare ca profesoară în cadrul Departamentului de Gravură și Fotografie, fiind și profesoară de sculptură și pictură la licee de artă din Israel.

În 2014 a reprezentat Israelul la Târgul de Artă Cutlog din cadrul festivalului Frieze Art Fair de la New York. A expus la Muzeul de Artă din Milano, la Galeriile de Artă Modernă Brick Lane din Londra, la Centrul de Artă al Ambasadei Israelului din Madrid și în cadrul primei Bienale de Artă de la Haifa.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu