Închide

Senzori de monitorizare a calității aerului în școli, hub educațional în Bună Ziua sau departament de optimizare a activității Primăriei. Ce proiecte vor să pună în bugetul lui Boc consilierii locali din noul val

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 14, 2021 1 249

Consilierii locali din alianța USR PLUS au făcut o listă de proiecte pe care vor să le introducă în lista de investiții pe 2021 ale Primăriei. Pe listă există și o propunere pentru înființarea unui departament de optimizare a activității Primăriei și a instituțiilor subordonate sau una de îmbunătățire a aplicației de sesizări online MyCluj pusă la dispoziție de instituție pentru problemele cetățenești.

 

Consilierii din Alianțaa USR PLUS au făcut o listă de proiecte pe care vor să le propună să fie finanțate în bugetul din 2021. Lista nu cuprinde exact modificările capitolelor bugetare sau sumele propuse pentru respectivele inițiative ci doar lista propriu zisă.

Consilierii vor ca activitatea Primăriei în relația cu oamenii să fie îmbunătățită cu adevărat și propun înființarea unui departament de optimizare continuă a activității din Primărie și din instituțiile subordonate, pentru a se crește eficiența acestora dar și îmbunătățirea aplicației MyCluj, în principal prin facilități de evaluare a răspunsului primit de cetățeni și posibilitatea de redeschidere a unei sesizări.

De asemenea sunt și proiecte multianuale pe care cred că Primăria trebuie să și le asume -cum ar fi construirea de creșe publice în toate cartierele Clujului.

Sunt propuse și o serie de studii: unul științific pentru arealul Hoia pentru a fundamenta creșterea gradului de protecție pentru acestă zonă, un studiu care să stabilească exact câte parkinguri sunt necesare în oraș, localizarea lor, și alte măsuri complementare, precum și orizontul de timp în care vor fi construite toate acestea.

Consilierii mai cer implementarea unei rețele de senzori pentru monitorizarea calității aerului în 30 de școli, pentru a crește gradul de conștientizare în privința nivelului de poluare și a preîntâmpina riscurile de sănătate asupra celor mici sau alocarea unui fond de reparații pentru Spitalul de Pediatrie.

Un alt proiect ambițios vizează asumarea de către Primăria a unui hub educațional și în cartierul Bună Ziua unde în prezent lipsesc școlile sau grădinițele publice.

„Aceste proiecte pun bazele unei schimbări structurale în aplicarea soluțiilor în oraș, astfel încât să setăm perspectiva ca în 2030 să nu mai vorbim de aceleași probleme de care vorbim de 30 de ani. Clujul are resursele financiare, umane, și tehnice pentru a-și rezolva problemele, trebuie să profităm de conjunctura favorabilă pentru a le pune în aplicare”, au arătat consilierii locali USR PLUS.

Vezi și:

Bugetul de investiții pe 2021 e aproape egal cu cel de funcționare la Primăria Cluj. Orașul mizează pe mai mulți bani decât în 2020, peste 433 de milioane de euro, creșterea venind și datorită banilor europeni

Un comentariu

  1. unde sa se faca hub educational in Buna ziua cand totul e construit sau in curs de construire? vor sa demoleze casele si blocurile gata facute pentru a face hubul? Amenadamentele ar trebui sa fie facute cu cap, nu doar asa, sa dea bine la numar.

Scrie un comentariu