Închide

​Trenurile aduse din Germania pentru rute care pornesc din Cluj-Napoca au ajuns în România. Cum arată și pe ce rute noi vor circula

Economie by Actual de Cluj - iun. 29, 2021 0 588

Primele șase automotoare diesel aduse din Germania de compania privată Transferoviar au intrat la mijlocul săptămânii trecute în țară, pe la Curtici și au ajuns la Cluj. În 2-3 luni vor fi puse în circulație, pe rute din zona Clujului și a Capitalei, inclusiv către Aeroport. Compania TFC va intra cu aceste trenuri și pe noi rute având ca punct de pornire Clujul: către Alba Iulia, către Târgu Mureș și către Baia Mare, au spus pentru HotNews.ro cei de la Transferoviar. O parte dintre trenuri sunt din 2004 și un lot mai mic din 2001.

Primele șase automotoare second-hand cumpărate din Germania de compania Transferoviar au ajuns în țară și, după ce vor fi făcute o serie de revizii și igienizări la Cluj, vor intra în circulație peste 2-3 luni pe câteva rute din zona Capitalei și din Transilvania.

Transferoviar a cumpărat în total 12 trenuri Bombardier Talent BR 643 fabricate în 2001 și 2004, trenuri care au circulat până acum în zona orașului Dusseldorf. Aceste trenuri au o viteză maximă de 100 km/h. Opt dintre trenuri sunt produse în 2004 și restul de patru, în 2001. Vor circula pe rute precum București – Aeroport H Coandă, București – Buzău și Cluj – Oradea, dar vor intra și pe câteva rute noi pe care TFC nu avea trenuri:
Cluj – Alba Iulia (121 km)
Cluj – Târgu Mureș (127 km)
Cluj – Baia Mare (193 km)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu