Închide

​Acționarii Transelectrica au aprobat ieri lista cu cei șapte membri ai CA de la Transelectrica, între ei un profesor de sport școlit la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 29, 2024 0 143

​Acționarii Transelectrica au aprobat ieri lista cu cei șapte membri ai Consiliului de Supraveghere de la Transelectrica – operatorul național de transport al energiei electrice. Cei șapte au primit mandate de 4 ani, până la 29 februarie 2028, și vor primi o remunerație lunară de 28.223 lei brut/lună, adică 16.500 lei net. Acționarul majoritar al Transelectrica, cu o participație de 58,68%, este Secretariatul General al Guvernului (SGG), al cărui șef este liberalul Mircea Abrudan.

Dumitru Virgil Orlandea (profesor de sport) și-a trecut în CV că a absolvit Facultatea de Educație fizică și sport din Cluj-Napoca. Ulterior a obținut diplome de master de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Economice și Academia de Poliție „Alexandru I. Cuza” București. În perioada septembrie 2010 – februarie 2012 a fost consilier personal al fostului ministru al economiei Ion Ariton. În trecut a fost membru UNPR, fostul partid al lui Gabriel Oprea, apoi membru PNG, partid al lui Gigi Becali, potrivit Lumeapolitică.ro. CV-ul său arată că a trecut prin mai multe consilii de administrație la companii precum Electrica, Hidroelectrica sau Oil Terminal, arată hotnews.ro.

Între cei șapte e și Rareș Stelian Rusu, de profesie jurist, este vicepreședintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici din anul 2021. În 2016 a fost candidat la Camera Deputaților din partea PMP. A fost director Transelectrica în perioada 2008-2013 și a deținut trei mandate de consilier județean din partea PNL.

Aici lista

Nici un comentariu

Scrie un comentariu