Închide

VIDEO UNTOLD Story. Seducătoarea Alexandrina Hristov

FestivalMuzicaSocialTop News by Catalin Suciu - aug. 07, 2016 0 1674

„Vom sări peste o piesă pentru că nu s-ar auzi foarte bine. Poate dacă eram într-o sală cu o altă acustică..Să nu vă supărați.”

Publicul o aplaudă la scenă deschisă. Alexandrina Hristov și-a făcut loc în lista nesfârșită de artiști de la Untold și-a primit o scenă din parc, în spatele Casinoului. Pe partea cealaltă, mixează un DJ, iar basul devine supărător, enervant. Artista nu se pierde cu firea și-și dă drumul la voce. Un stil muzical greu de definit, undeva între pop acustic, rock contemporan, jazz și soul, toate la un loc așezate în versuri.

“Eu simt muzica, ea face parte din mine. Sunt alții care se pricep să o descrie. Eu știu doar s-o aud și s-o transmit. Fiecare cu locul lui”, își descrie artista creația. Ea cântă în limba română, rusă și franceză. E o artistă care a îmbinat, deopotrivă, poezia, pictura și muzica începând din anii copilăriei trăite în Chișinău, în Basarabia. Din 2005 s-a mutat în România, la București, o experiență care avea s-o marcheze, după cum a mărturisit într-un interviu apărut în formula AS: „Venisem dintr-o altă lume şi-mi era greu să accept mentalitatea de aici. Oamenii nu sunt relaxaţi, sunt agitaţi, aleargă şi nici nu ştiu săracii încotro vor s-ajungă. Oamenii nu fac ceea ce vor cu adevărat să facă. Nu sunt ei înşişi”.

Au trecut anii, iar moldoveanca și-a păstrat suflul sănătos. Concertează după cum îi dictează inima. „Om de lut (albumul de debut , 2009) este copilul meu, un copil frumos și sănătos, gingaș, mai mult bemol decât major, rafinat și expresiv. Inima omului de lut bate în ritmuri de jazz, soul, funk, electropop. Omul de lut va cânta despre drum, zbor, căutari, vapoare și mare, avioane și ochi verzi, despre dor și insomnie, flori și nervi, Zorro și Făt-Frumos… iubire și cosmos, femei, ploaie și vânt, despre Rege și Regină.”

Trupa instrumentală primește ultimele indicații. Muzica din parc e plină de simbol. De altfel, pictorul rus Mikhail Vrubel i-a influențat și opera. Vrubel, unul dintre marii pictori simboliști pe care i-a avut Rusia. Un artist controversat, dar adulat și apreciat în același timp. Telefoanele mobile sunt pornite, iar audiența înregistrează ce i se servește. Primește. Oferă.

„Fiecare concert, fiecare întâlnire cu publicul e un eveniment important, o sărbătoare, pentru că facem schimb de daruri. Eu le cânt, ei mă aplaudă. Eu le zâmbesc, ei îmi râd… Probabil, ceea ce dăruiesc prin muzica mea, este primit și apreciat. Altfel nu-mi explic”, mai spune Alexandrina în Formula AS.

Pentru prima oara
Lumea e a mea.
Ce sa fac cu ea?
Vapoare pe mare
Eu iti doresc drum bun..
O lume la picioare
Intelegi ce vreau sa spun?
Noi.. numai noi.. numai noi doi.. noi.

În fața scenei nu se țopăie, ci se savurează muzică. „Vă mulțumim din suflet, dragilor”. Aplauze din nou. Ea e Alexandrina. „E și muzică la Untold”, îmi transmite, revelator, unul dintre zecile de ascultători din public.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.