Închide

VIDEO Tot mai puțini la ziua maghiarilor, la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - Mar 15, 2017 1 550

Asistență tot mai redusă în fiecare an la ziua maghiarilor de pretutindeni, sărbătorită în fiecare an în 15 martie în orașele cu comunități importante de maghiari, cum e Cluj-Napoca. În acest an la Cluj asistența a numărat doar câteva sute, mai puține decât în alți ani.

În schimb manifestarea a prilejuit o desfășurare de forțe din partea Jandarmeriei, ce a dislocat echipaje și mașini numeroase pentru eveniment.

Manifestările de azi au început cu un marș prin centrul Clujului, au continuat cu o slujbă religioasă în biserica Sfântul Mihail și s-au încheiat în fața fostului hotel Biasini de pe strada Avram Iancu, cu alocuțiuni și discursuri. Semnalăm că au fost arborate și câteva steaguri ale Transilvaniei, fapt ce a creat animozități în rândul organizatorilor și al jandarmilor. Forțele de ordine nu au avu probleme, însă, cu arborarea numeroaselor steaguri ale Ținutului Secuiesc.

actualdecluj.ro a transmis live cele mai importante etape ale manifestării, pe pagina sa de Facebook:

Vezi cum a fost la manifestarea de anul trecut:

Sute de etnici maghiari sărbătoresc Ziua Maghiarilor de Pretutindeni la Cluj, flutură drapelul Ținutului Secuiesc

 

UPDATE 

4 amendați la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

UDMR Cluj cere explicații jandarmilor după ce au amendat 4 persoane la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Csoma Botond: la unirea din 1918 transilvănenii au purtat propriul steag, dar comuniștii l-au scos din poze

Un comentariu

Scrie un comentariu