Închide

VIDEO O nouă ediție Transylvania History Days. Spectacol agreabil pe malul Someșului

ActualitateIstorieTop News by Catalin Suciu - aug. 15, 2017 0 521

Reîntoarcere în timp pentru pasionații de istorie. În perioada 18-20 august, puteți să dați o fugă în Grigorescu, pe Malul Someșului la a patra ediție a Transylvania History Days.

Aici se va recrea o atmosferă dintr-o altă epocă, veți putea vedea gladiatori, soldați romani și daci, cavaleri cu săbii și multe alte personaje îndepărtate.

Veți putea gusta din bucate alese și veți avea șansa de a simți gustul unui „cidru dacic”. Plus multe altele.

Transylvania History Days este un festival de reconstituire istorică aflat la cea de-a patra ediție. Anul acesta, în perioada 18-20 august, te așteptăm pe Malul Someșului pentru a descoperi minunata lume antică. La 1900 de ani de la moartea împăratului Traian, legiunile romane sunt gata să recucerească Dacia, anunță și organizatorii.

Terra Dacica Aeterna este prima asociaţie de reconstituire istorică din România şi a participat la numeroase festivaluri de profil din ţară şi străinătate. Membrii asociației sunt în special istorici, profesori, dar şi pasionaţi de istorie care activează în multe alte domenii.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare