Închide

VIDEO Armin van Buuren și-a bătut recordul la Untold și a lăsat muzica să meargă mai bine de 4 ore, până a fost soarele sus. Ce le-a transmis fanilor în română după 4 ore și jumătate

ActualitateTop News by Mihai Prodan - aug. 06, 2017 1 2252

Record după record pentru cel mai mare festival din țară, Untold de la Cluj – a avut 62.000 de fani pe Cluj Arena sâmbătă,  pentru cel mai așteptat show al ediției, cu Armin van Buuren pe scenă.

Artistul și-a bătut recordul precedent în care a mixat patru ore în loc de două pe scena de la Cluj Arena, dar prestația sa în fața celor 62.000 de fani a fost cel puțin dezamăgitoare: a rotit câte un potențiometru, a stat mai mult cu mâinile în aer și, cam la 20 de minute o dată, s-a întreținut modest cu publicul.

„Cluj, aveți două opțiuni”, le-a transmis el fanilor de pe scenă în jurul orei 6 dimineața. „Puteți merge acasă sau mă puteți urma pe mine. Ce vreți?”. A fost o scurtă referire la una dintre piesele sale, „Follow me” – dar răspunsul îl dăduse majoritatea fanilor deja prin faptul că nu se mai aflau pe Cluj Arena: de la 62.000 la debutul concertului, la ora 6 mai rămăseseră în incintă mai puțin de un sfert, iar la ora 7 dimineața, când scriem această știre, numărul se împuținase semnificativ: tribunele erau aproape goale, iar gazonul – plin doar pe jumătate.

Prestația sa de pe scenă vine în contradicție cu declarațiile sale dinaintea reprezentației, când spunea că festivalul de la Cluj e, pentru el, cel mai important al anului, și cu cele din timpul show-ului, în care s-a arătat uimit că 62.000 de persoane au venit la festival pentru el. La ora transmiterii acestei știri, 7.06 dimineața, show-ul său a bifat exact patru ore și continuă. L-am urmărit aproape integral și vă putem spune că Armin van Buuren pe scenă a avut o contribuție modestă la atmosferă: a lăsat înregistrarea să curgă, a rotit ocazional câteva butoane la mixer, a vorbit puțin cu audiența și cam atât. Aceasta din urmă, din zona în care se afla – sub nivelul scenei ori în tribune, la zeci de metri distanță – nu a avut o vizibilitate bună asupra scenei, pentru a vedea ce face van Buuren în spatele pupitrului de mixaj.

Dacă nu ne credeți – iată înregistrarea de patru ore a mixajului lui van Buuren și prestația acestuia pe scenă, transmisă în direct pe Facebook de organizatorii Untold. Înainte de aceasta, semnalăm că staff-ul lui van Buuren a distribuit-o și pe pagina sa de Facebook, astfel că transmisia a avut mii de urmăritori din toată lumea și nu mai puțin de 16.000 de comentarii doar pe pagina artistului. Am remarcat una dintre reacții: „Haide, Armin! Suntem aici doar datorită ție! Pune suflet! Sunt oameni care stau jos, e muzică aici dar nu și energie! Setul acesta sună atât de normal, ceva ce doar pornești și abia aștepți să termini! Aici e România! Fanii tăi adevărați! Te rog… Nu e Tomorrowland! (…) Intră în contact cu fanii tăi adevărați, te rog! Suntem aici doar datorită ție!”. Comentariul îi aparține lui Laleh Torab, care spune că în multe cazuri fanii erau imobili. „O mulțime de oameni stau locului. E foarte neobișnuit pentru un set Armin. Armin e aici, dar nu și sufletul lui”.

În final, van Buuren le-a transmis și o declarație puținilor fani care rămăseseră în fața scenei la ora 7.30 dimineața: „Romania, vă iubesc!”, a spus acesta, în română.

 

Citește și:

Armin van Buuren la Cluj: Untold e highlight-ul verii. “Nu știu ce s-a întâmplat cu acest festival, e în al treilea an și cred că e printre cele mai bune și mai mari din lume”. 62.000 pe Cluj Arena, capacitate maximă, au închis stadionul

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Un comentariu

Scrie un comentariu