Închide

Vicepreşedintele clujean al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, după demisia celor doi reputaţi neurochirurgi de la Colentina: „Tragedie pentru sistemul sanitar românesc”

SănătateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - sept. 04, 2017 0 417

Încă un episod din dezastrul din sistemul românesc de Sănătate: fondator al Secţiei de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina, Ionuţ Gobej şi-a dat demisia din funcţia deţinută în cadrul spitalului, alături de colegul său, neurochirurgul Dorin Bica. Medicul explică că a luat această decizie deoarece a fost nevoit să refuze 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe din cauza lipsei şi a pierderii de personal, a programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente. Deputatul clujean USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, consideră demisia celor doi medici neurochirurgi de la Spitatul Colentina drept o „adevarată tragedie” pentru sistemul sanitar românesc şi spune că managerul spitalului trebuie să îşi dea demisia, scrie Hotnews.ro.

„Vestea demisiei de la Spitalul Colentina a celor doi neurochirurgi este o adevărată tragedie pentru sistemul sanitar românesc. Noul manager al spitalului numit politic de administratia Firea comite o crimă cu premeditare. Sute de pacienţi sunt privaţi din cauza conducerii acestei unităţi de îngrijirea profesionistă a unor medici nu doar de cea mai bună calitate profesională, ci şi oameni cu suflet mare, dedicati bolnavilor” a afirmat Ungureanu, intr-o declaratie transmisa HotNews.ro. Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputatilor solicită demisia managerului Spitalului Colentina şi intervenţia Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii. „Voi analiza în regim de urgenţă şi oportunitatea declanşării unei comisii de anchetă parlamentară care să analizeze acesta situaţie dramatică” a declarat acesta.

Ştirea integrală AICI

Medicul Ionuţ Gobej, fondator al Sectiei de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina, si-a dat demisia luni din functia detinuta in cadrul spitalului. Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul spune că a luat această decizie deoarece a fost nevoit să refuze 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe din cauza lipsei şi a pierderii de personal, a programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente. Alături de acesta şi-a dat demisia şi medicul Dorin Bica. Problemele au aparut la început de 2017, după ce primarul Gabriela Firea a schimbat managerul spitalului.

Anunţul medicului Ionuţ Gobej:

Managerul Silvi Ifrim, numit de Gabriela Firea la începutul anului, a restrâns rastic activitatea secției, iar medicii sunt nevoiți astăzi să refuze pe bandă rulantă pacienți cu tumori cerebrale. După demisia celor doi, Ifrim se declară însă… surprinsă, notează Republica.ro. Conducerea Spitalului Colentina și-a manifestat „totala surprindere” față de declarațiile medicilor și a dat vina chiar pe aceștia pentru lipsa de materiale consumabile, relatează Digi24. „Referatele de necesitate întocmite de către personalul din Secția Neurochirurgie nu au respectat prevederile legale” și „nu au specificațiile tehnice necesare achiziției”, iar cei doi neurochirurgi nu ar fi trimis specificațiile necesare achizițiilor. Mai multe AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu