Închide

Unul dintre cei mai importanți economiști ai lumii, fost manager sportiv la FC Barcelona și ziarist, vine la Cluj

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - Apr 03, 2017 0 216

Unul dintre cei mai importanți economiști ai lumii ajunge la Cluj, unde primește titlul de Doctor Honoris Causa al celei mai mari universități din țară.

E vorba de unul dintre cei mai importanți economiști ai momentului, Xavier Sala-i-Martin, profesor la Columbia University, care primește joi titlul Doctor Honoris Causa al Universității „Babeș-Bolyai”. Ceremonia are loc în Aula Magna a universității.
Absolvent al Universității Autonome din Barcelona (1985), Xavier Sala-i-Martin a urmat doctoratul în științe economice la Universitatea Harvard, pe care l-a încheiat în 1990. Este în prezent profesor al Departamentului de Științe Economice al Columbia University din New York și profesor asociat al Universității Pompeu Fabra de Barcelona.

Sala-i-Martin a contribuit prin expertiza sa la cercetări privind creșterea și convergența economică, inegalitatea distribuirii veniturilor și sărăcia, respectiv competitivitatea economică. UBB spune că cercetările sale constituie unul dintre punctele de pornire ale filosofiei fundamentale a Uniunii Europene privind convergența economică.

Să mai spunem că Xavier Sala-i-Martin e și fost și manager sportiv: a fost timp de mai mulţi ani preşedinte al Comisiei Economice a clubului de fotbal FC Barcelona şi, pentru o perioadă, a fost președinte interimar al clubului spaniol de fotbal, în 2006. De altfel, la Cluj acesta vizitează și clubul de fotbal Universitatea.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu