Închide

Un start-up cu roboţi câştigă marele premiu la Techsylvania: un drum spre Silicon Valley

EconomieTop News by Kristina Reştea - iun. 21, 2017 0 508

 

“Vrem să unim roboţii cu lumea oamenilor”, aşa şi-a început Alex But pitch-ul în faţa juriului de investitori pe scena Techsylvania, în cadrul competiţiei Startup Avalanche. Alex reprezintă proiectul BrainyAnt, lansat la Cluj, cel care a câştigat concursul şi marele premiu: un drum spre Silicon Valley, unde fondatorii start-up-ului îşi vor putea arăta proiectul şi planurile pentru viitorul afacerii.

„Marele premiu e o călătorie de 9 zile în Silicon Valley, unde câştigătorii îşi pot prezenta ideea investitorilor, unde pot avea pitch-uri”, a anunţat Voicu Oprean, jurat şi susţinător Techsylvania. Vizita va include întâlniri cu investitori, acceleretoare de afaceri, fonduri de investiţii, manageri, fondatori de companii şi specialişti în Tehnologie.

Concursul Startup Avalanche, desfăşurat în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente de tehnologie de la Cluj, a selectat 17 semi-finalişti. Dintre cei 17, numai şase start-up-uri au trecut de următorul filtru şi au avut prilejul să îşi prezinte ideea pe scenă, în faţa unui juriu format din investitori şi antreprenori străini şi români: ChatX, Ebriza, CouchCoach, Nifty, BranyAnt şi SkillView. Juriul a decis că premiul cel mare merge către Brainy Ant, ce aduce pe piaţă un software care le permite celor care vor să cumpere roboţi să-i testeze de la distanță, prin intermediul tastaturii. „Vrem să unim roboţii cu lumea oamenilor. Roboţii sunt aici, există, sunt deştepţi, au senzori, pot fi programaţi”, a sintetizat Alex, dând şi un prim exemplu: un părinte vrea să îi cumpere copilului un robot pentru a învăţa jocuri, dar nu ştie ce şi cum să cumpere. Aici ar interveni platforma Brainy Ant, care permite acces, control şi chiar programarea de la distanţă a dispozitivelor. O componentă importantă: developerii îşi vor putea testa ideile şi vor putea programa astfel de dispozitive. Viitorul ar putea aduce chiar programarea roboţilor de pe Marte, crede Alex, care a prezentat platforma la mai multe evenimente Tech. Compania a testat soluția cu ajutorul celor de la QuickMobile. Start-up-ul a fost fondat de Andrei Brumboiu şi Alexandru But în 2016, iar lor li s-a mai alăturat Dorin Creţu. Proiectul e sprijinit şi de recent înfiinţatul fond Risky Business, care e şi partener de Techsylvania şi Startup Avalanche.

Ceilalţi semifinalişti: ChatX – un chatbot pentru comerţ online (care să reducă numărul de cărucioare virtuale „abandonate”), Ebriza – o aplicaţie pentru localuri, susţinută deja de Risky Business, CouchCoach – un joc pentru fanii de baschet, Nifty – platformă pentru organizarea trainingurilor, Skillview – o aplicaţie de interviuri pentru angajatori.

Anunţarea câştigătorilor Startup Avalanche

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare