Închide

Un nou succes pentru CFR Cluj. Dinamo, învinsă în Gruia după un meci decis de o fază controversată

SportTop News by Catalin Suciu - aug. 11, 2017 0 514

Formația clujeană a ajuns la 4 victorii și o remiză în cinci etape și e pe locul 1 în clasament, la egalitate cu surprinzătoarea FC Botoșani.

Echipa clujeană a dominat începutul meciului și a bifat două ocazii prin Ovidiu Hoban, unul dintre cei mai buni oameni în aceste prime etape și prin Vinicius. Mijlocașul a încercat o execuție acrobatică, pe spate (13), iar fundașul putea marca primul gol la CFR, dar mingea expediată de acesta cu capul, după un corner,  a ocolit poarta (31).
Pe de altă parte, Camora și-a salvat echipa, respingând de pe linia porții reluarea lui Rivaldinho (23)

Jocul, peste media campionatului, a arătat un ritm alert, neașteptat. S-a ajuns rapid de la o poartă la alta, însă gazdele au deschis scorul.
Katsikas a fost depășit ușor de Bokila, atacantul a centrat în careu, iar mingea s-a izbit de Nedelcearu. Centralul Găman acordă lovitură de la 11 metri, deși fundașul dinamoviștilor susține vehement că mingea l-a fedfdlovit în piept. Culio n-a greșit (37)! 1-0 la pauză. Putea fi chiar 2-0, după ce Katsikas a fost aproape de un autogol spectaculos.

Dinamo a preluat controlul în partea secundă și a fost echipa mai activă. CFR-ul a cedat teren, posesie și a început să greșească.

Nascimento, omul la care s-a renunțat atât de ușor, a pasat perfect pe culoar, pentru Salomao, scăpat singur spre poartă cu Vâtcă, însă portughezul a fost ajuns de Manea, care a intrat decisiv, prin alunecare. Corner în loc 1-1 (49).

Filip a irosit o altă ocazie mare, încercând un lob după ce-a rămas singur spre poarta lui Vâtcă. Execuție total eșuată, spre uluiala lui Contra (74).

Dinamo a apăsat și mai mult pedala de accelerație, iar gazdele și-au pierdut cumpătul. Camora a intrat criminal la conaționalul său Nascimento, cu talpa, și a văzut direct cartonașul roșu (83). În prelungiri, Culio a fost la rândul său eliminat, dar tabela a rămas neschimbată.

Echipele de start:

CFR Cluj: Vâtcă – C. Manea, Vinicius, Mureșan, Camora (cp) – C. Deac, Hoban, Culio – Moutinho, Bokila, Omrani
Rezerve: Duka, Luchin, Rus, Nistor, Hamed, Nouvier, Vera
Antrenor: Dan Petrescu

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, St Filip (cp) – P. Anton, Mahlangu – Hanca, Nascimento,  Salomao – Rivaldinho
Rezerve: Brănescu, Marici, Costache, Bumba, Busulazici, Nemec, Albin
Antrneor. Cosmin Contra

Contra: „Să nu ne mai arbitreze niciodată, e Superman”

Antrenorul lui Dinamo a acuzat arbitrajul la finalul meciului, în special lovitura de la 11 metri din care CFR Cluj a marcat singurul gol al partidei.

La faza respectivă, centralul Găman a considerat că mingea l-a lovit în mână pe Nedelcearu, în careul celor de la CFR, deși fotbalistul a protestat, susținând că balonul l-a lovit în umăr.

„Daca mă apuc să comentez, poate nu mai stau pe bancă un an de zile. Vreau să-mi explice domnul Găman cum a văzut unde l-a lovit mingea pe Nedelcearu. Dacă dânsul e Superman și vede prin jucători, eu tac din gură. Am vorbit cu Octavian Șovre și el nu a dat penalty. Am pierdut nemeritat un meci. Din toate punctele de vedere, am fost echipa mai bună, dar o decizie luată atât de ușor a influențat meciul. Eu am văzut o echipă care a încercat să desfacă o apărare cu 11 jucători și care a dominat CFR la ea acasă. Eu consideră că scorul nu a fost CFR-Dinamo 1-0, ci Găman-Dinamo 1-0. Mi s-a spus înainte de meci că avem o istorie foarte neagră cu domnul Găman. Eu o să vorbesc cu clubul să-l refuze, eu nu vreau să mă mai arbitreze vreodată domnul Găman și domnul Șovre”,  a spus Contra.

foto: gsp.ro

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu