Închide

Un mare club european a somat o echipă de fotbal din liga a patra din Sălaj să-și schimbe denumirea. „Am primit notificare de la avocați, avem termen 10 zile”

Sinteză știri naționaleSport by Catalin Suciu - nov. 02, 2017 2 521

Echipa comunei Ileanda, care activează în liga a patra din România, e amenințată cu judecata de un mare club european.

Clubul Benfica Lisabona a somat echipa Benfica Ileanda să-și schimbe denumirea și să renunțe la tot ceea ce înseamnă marketing și promovare în care apare numele clubului lusitan, invocând drepturi de proprietate exclusive asupra mărcii, conform Agerpres.

Primarul comunei Ileanda, Cornel Lar, cel care este și conducător al clubului de fotbal ce activează în liga a IV-a spune că ceea ce a crezut inițial că este o glumă s-a dovedit în cele din urmă a fi o somație reală, adresată chiar de Benfica Lisabona, prin intermediul unei case de avocatură din București.

„În cursul lunii octombrie am primit o notificare din partea clubului de fotbal Benfica Lisabona, printr-o societate de avocați din București, prin care ne somează oarecum ca în termen de 10 zile să renunțăm la denumirea de Benfica, să retragem de pe piață produsele cu marca Benfica, să ștergem de pe site-urile oficiale această denumire — mai multe cerințe de genul acesta — pentru că marca Benfica e înregistrată la organismele de resort europene ca brand-ul lor și au drepturi de unicitate, proprietate intelectuală, marketing și tot ce derivă de aici. Noi am studiat adresa și într-o primă fază am crezut că e glumă. Am verificat, am stat de vorbă cu cei de la București, cu avocații care ne-au spus că nu e o glumă, că ei sunt mandatarii acelui club și că treaba e serioasă. M-am adresat președintelui Asociației Județene de Fotbal, Daniel Sabou, l-a sunat și dânsul pe juristul FRF și se pare că nu prea aveam loc de întors„, a precizat Cornel Lar.

 

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

2 comentarii

  1. Cât de ”inocent” poți să fii, ca să ai impresia că ai să-ți numești echipa ”Benfica” și n-o să reacționeze nimeni? 🙂 Există și denumiri comune prin Europa, cum ar fi ”Victoria”, de exemplu, dar ”Benfica” nu e o astfel de denumire comună.

Scrie un comentariu

Articole similare