Închide

U BT învinge Steaua la București, ajunge pe primul loc în play-off

Sport by Actual de Cluj - Mar 19, 2017 0 190

U BT învinge Steaua București chiar în fief-ul său, într-un meci în care finalul a fost unul încins, după ce bucureștenii au revenit în ultimul sfert de la un handicap de 15 puncte.

”A fost un meci pe care ne-am dorit foarte mult să îl câștigăm, chhiar dacă pentru noi nu era o miză prea mare”. a spus după meci tehnicianul clujenilor, Mihai Silvășan. „Însă nu dorim să ne relaxăm, vrem să continuăm parcursul bun din campionat. Vrem să nu mai avem sincope, precum am avut de pildă la Timișoara, vrem să jucăm un baschet foarte bun. Sunt mulțumit de rezultat, însă nu sunt mulțumit de relaxarea din debutul ultimului sfert, când am irosit 15-16 puncte, ne-am relaxat și le-am dat șansa steliștilor să spere”.

Cronica meciului, de pe site-ul clubului clujean: „Meciul a început, așa cum era de așteptat, sub semnul echilibrului, ambele echipe făcând risipă de efort în debut. Agresivitatea în apărare și soluțiile inspirate pe faza ofensivă au făcut ca la finalul primei perioade U-Banca Transilvania să aibă un avantaj de două posesii pe tabela de marcaj.

În sfertul secund, odată cu intrarea la rotație a mai multor jucători în rândul ambelor echipe a afectat mai ales precizia ambelor echipe, însă gazdele au fost cele care au profitat, reușid să se apropie până la pauză la o singură posesie.

Imediat după revenirea de la vestiare, jocul a fost sărac în faze spectaculoase, ambele echipe arătând că sunt conștiente că apărarea va decide acest meci. În primele trei minute, U-Banca Transilvania a înscris un singur punct, prin Barro, în timp ce gazdele au reușit tot o aruncare, însă de la distanță, semnată Malesevic.

Următoarele două minute, însă, au pus din nou o diferență de trei posesii pe tabelă, motiv pentru tehnicianul stelist să ceară timeout. Pauza părea să priască gazdelor, care au venit repede la doar două puncte (47-49, min. 26), însă băieții noștri au replicat rapid și au făcut cea mai mare diferență de până atunci, 47-58 (min. 28). La reluarea jocului, încă șapte puncte puse pe tabelă de Moldoveanu și Dykes au făcut ca diferența să fie de una importantă după sfertul al treilea – 14 puncte.

Ultimul sfert a început cu un Runkauskas furibund, ce părea că poate întoarce soarta meciului de unul singur. Lituanianul a reușit să aducă deficitul la sub 10 puncte, moment în care Mihai Silvășan a cerut timp de odihnă. Nu a ajutat la nimic, întrucât Steaua a reușit în următoarele două minute să se apropie la două posesii în minutul 37, scor 69-74.

Antrenorul nostru a mai cerut un time-out, care a limpezit lucrurile și, cu toată opoziția înverșunată a lui Runkauskas, U-Banca Transilvania învinge ocupanta locului secund și își asigură matematic abordarea play-off-ului de pe primul loc”.

 

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu