Închide

U-BT e în semifinalele campionatului după un nou meci în care a marcat peste 100 de puncte

Sport by Catalin Suciu - Apr 18, 2017 0 205

U-Banca Transilvania a făcut pasul spre semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin, după ce a depășit SCM U Craiova și în meciul al treilea al seriei, anunță site-ul u-bt.ro.

După un început de meci ezitant pentru ambele formații, cu un singur punct pus pe tabelă în primele două minute, U-Banca Transilvania a turat motoarele și diferența a sărit repede la peste zece puncte La scorul de 2-13 în minutul 4, Vladimir Vuksanovic a cerut primul timp de odihnă al jocului, mai menționează sursa citată.

Până la finalul perioadei, Universitatea a înscris cu generozitate din toate pozițiile și cu felurite procedee, scorul fiind concludent: 17-33.

Sfertul al doilea a continuat la fel ca finalul primei părți, scorul arătând rapid dublu în dreptul oaspeților (21-42, min. 13). De alfel, puțin peste 15 minute de joc au fost suficiente pentru ca U-Banca Transilvania să înscrie 50 de puncte (scor 28-50, min. 15). Scorul la pauză se încadra în tiparul seriei cu Craiova: 34-61.

Ca și în precedentele două întâlniri, cifrele statistice înregistrate la pauză de U-Banca Transilvania erau impresionante: 12 aruncări de trei puncte înscrise (din 20 de încercări), 10 din 13 la aruncările din semicerc, 20 de pase decisive, 20 de recuperări. Singurele capitole la care oltenii au stat mai bine au fost mingile pierdute (4-6) și intercepțiile (4-2).

La reluare, jocul a curs în aceleași coordonate, jumătatea sfertului al treilea consemnând șase marcatori pentru U-Banca Transilvania, toți cu peste 10 puncte înscrise. Finalul sfertului a prins echipa clujeană cu mai puțin folosiții Gheorghe și Toth în teren de minute bune, iar pe tabelă doar Jucan și Toth nu puseseră puncte.

Au rezolvat amândoi această problemă la începutul sfertului al patrulea, Jucan fiind și de această dată, similar meciului doi al seriei, marcatorul punctului cu numărul 100, de această dată mai devreme, în minutul 34 (scor 61-100).

Până la final, jocul și-a pierdut din spectaculozitate. S-au consemnat câteva reușite frumoase în duelurile Kuti – Popa sau Toth – Șolopa, de ambele părți, însă au fost și multe mingi pierdute, ratări din poziții clare sau pase greșite.

U închide astfel seria în minim de meciuri și așteaptă rezultatul întâlnirilor Oradea – Timișoara pentru a-și cunoaște adversarul din semifinale.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare