Închide

Târg de Crăciun de 40.000 euro într-o comună din Cluj, cu patinoar cu nocturnă, becuri festive și gazon sintetic

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 21, 2017 1 1887

Ați văzut târguri de Crăciun la Viena, în Sibiu ori Cluj-Napoca – dar ce-ați zice de un Târg de Crâciun la țară, într-o comună? Are patinoar cu nocturnă, iluminat festiv, gazon sintetic și, bineînțeles, căsuțe, de 40.000 euro.

Târgul de Crăciun de care vorbim e într-o comună, dar nu oricare: cea mai mare din țară, Florești de lângă Cluj-Napoca, cu peste 30.000 de locuitori. Primarul Horea Șulea spune că deja a fost montat patinoarul cu instalație de nocturnă, căsuțele au sosit și urmează să fie montate, urmează montarea de gazon sintetic, umplerea patinoarului și altele. Târgul de Crăciun va fi amenajat în fostul poligon de tragere al unității militare din comună.

E primul astfel de târg în cea mai mare comună din țară, ține să precizeze primarul Horia Șulea pentru actualdecluj.ro. Bugetul e de 180.000 de lei, adică aproape 40.000 euro, dar o parte din bani ar urma să se întoarcă din închirierea căsuțelor către comercianți. Târgul urmează să fie deschis în 1 decembrie, o dată cu cel din Cluj-Napoca, și cel puțin patinoarul rămâne deschis trei luni. L-am întrebat pe primar cum îi convinge pe floreșteni să rămână în comună, în loc să meargă la târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. „Mi se pare normal ca și noi să creăm acea atmosferă. Eu zic că e o suprafață generoasă, 600 metri pătrați, calitatea gheții, că am fost hocheist, o să fac să fie de așa natură să-i determin pe cine se ocupă să fie în parametri. Vor fi spectacole pe scenă aproape în fiecare seară, vor fi și alte evenimente, un brad de Crăciun, un părculeț cu mașinuțe, trenulețe pentru copii. Și va trece și moș Crăciun în câteva rânduri prin târg”.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare