Închide

Supravieţuitoare a tragediei de la Colectiv se alătură campaniei lansate de un ONG pentru dotarea Secţiei de Arşi de la Cluj

Social by Kristina Reştea - nov. 14, 2017 0 345

Tedy Ursuleanu, una dintre supravieţuitoarele tragediei de la Colectiv, susţine campania de strângere de fonduri pentru utilarea Secţiei de arşi de la Cluj. Ea va participa în această lună la Cluj la un eveniment, alături de alte zece personalităţi care îşi împărtăşesc experienţele. Sumele strânse din vânzarea biletelor vor fi direcționate către Beard Brothers Cluj-Napoca în beneficiul campaniei Enough is Enough, precizează organizatorii. Asociaţia a lansat proiectul pentru a ajuta la utilarea Secției de arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, după ce tinerii au constatat că statul nu a făcut mare lucru pentru a îmbunătăţi situaţia existentă, în lunile scurse de la tragedia care a scos la lumină şi situaţia mizeră din spitalele româneşti.

În primăvară, Beard Brothers a demarat campania Enough is Enough, prin care anunţa că vrea să cumpere aparatură necesară pentru tratamentele pacienţilor ajunşi la Secţia de arşi – Electrodermatome Acculan 3TI, Expander Piele Skin Graft, accesorii şi pansamente. Bugetul estimat pentru această campanie este de 30.000 euro, pentru achiziționarea celor necesare. “Campania 10 ridică o problemă stringentă în România, anume lipsa de investiție în sistemul medical, problemele de care se lovesc medicii și cel mai important, noi pacienții. După exact 532 de zile după tragedia din Colectiv, nu vedem schimbări semnificative. “Enough is enough” este un reminder la ce s-a întâmplat în clubul Colectiv și încercăm în același timp, să rezolvăm, cât putem, această problemă”, spunea președintele asociației, Cornel Hoza, la lansarea campaniei. Câteva luni mai târziu, după o serie de evenimente, asociaţia a adunat mare parte din suma propusă ca target: s-au strâns 28.500 de euro, ne spune Cornel Hoza.

Următorul eveniment prin care se adună bani în cadrul campaniei are loc în 25 noiembrie, la Urania Palace, începând cu ora 10:00: 11even Experience. Evenimentele 11evenExperiences constau într-o serie de conferințe care pun accent pe experiențe de viață, oameni, modele, informații și idei originale. Printre cei 11 participanţi se află şi Tedy Ursuleanu, care a lansat un mesaj pentru susţinerea campaniei celor de la Beard Brothers.

„În afara oricăror șabloane sociale sunt un om extrem de norocos căruia i s-a dat șansa să ia viața de la capăt. Acum 2 ani am fost spectator, alături de câteva sute de tineri, la concertul trupei Goodbye to gravity. După izbucnirea incendiului în momentul în care am rămas blocată în interior eram ferm convinsă că acelea sunt ultimile clipe pe care le trăiesc O lună și jumătate mai târziu aveam să mă trezesc, pe un pat de spital din Austria unde viața a căpătat o cu totul altă însemnătate. A trebuit să învăț să vorbesc, să merg din nou, să privesc în oglindă o nouă persoană, să accept schimbarea ca parte din mine. Am învățat să mă iubesc așa cum sunt în cea mai dificilă perioadă pe care am experimentat-o și să am răbdare să evoluez câte puțin în fiecare zi, printre multele tratamente și recuperări anevoioase. Am primit multe etichete, pentru unii victima unui accident nefericit, pentru medici un caz controversat cu o evoluție spectaculoasă, pentru stat o persoană cu handicapat grav, pentru presa de scandal un subiect de senzațional, pentru altii o pierde-vară ce își căuta fericirea într-un club la miezul nopții, ascultând o muzică agresivă. Pentru mine sunt doar o persoană mult mai responsabilă și înțelegătoare față de cea din trecut, un om ca toți ceilalți care caută să pună în echilibru tot ce trăiește, un om care nu a renunțat, nici în cele mai dificile momente, să viseze și să lupte pentru convingerile sale. Vă aștept în număr cât mai mare să ne cunoaștem și să îi susțineți pe băieții de la Beard Brothers pentru că sumele strânse din vânzarea biletelor vor utila corespunzător Secția de arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca prin minunată lor campanie Enough is Enough”, este mesajul lui Tedy Ursuleanu.

 

Mai participă la evenimentul de la Cluj: Liviu Balint, finalist MasterChef, Ilinca Rotariu, judecătorul Cristi Danileţ, deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, pictorul Nicolae Maniu, Andreea Lupaş, Peter Hurley, irlandezul care s-a mutat în România şi promovează valorile tradiţionale de aici, jurnalistul Lucian Mândruţă şi alpinistul Vlad Căpuşan.

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare