Închide

Stradă medievală din Cluj se transformă în piață cu flori și concerte la zid medieval

Actualitate by Actual de Cluj - Iun 15, 2017 0 1508

O stradă medievală din Cluj-Napoca se transformă în piață cu flori.

E vorba de strada Potaissa, una dintre străzile din centrul medieval al orașului ce mărginește una dintre puținele bucăți de zid medieval de  apărare a vechii cetăți a Clujului, care se transformă timp de șase zile, din 19 iunie, în piață de flori. „Producători locali de plante aromatice și ornamentale, floriști și designeri florari cu experiență sau mici florării chic vin la prima piață de flori altfel organizată pe Strada Potaissa, una dintre cele mai frumoase străzi pietonale ale orașului, cunoscută în special pentru vechiul zid de apărare al cetății medievale a Clujului”, explică organizatorul, Andi Daiszler.

Displaying potaissa sponsori-01.jpgPe stradă va fi amenajată o fântână arteziană temporară care să întregească peisajul pieței de flori; iar piața  va funcționa în fiecare zi între orele 14 și 22. Va fi amenajată și o mică zonă de lounge cu băuturi alcoolice și răcoritoare, dar și mâncare. Seara aici găsiți statui vivante și cântăreți cu trupe – David & Six Martini Band, Les Nuages, Marian Bălan, Musai Soundworks, DJ Paul Adrian, Quantum Drive.

Să mai spunem că strada Potaissa, cu bucata sa din zidul de apărare a vechii cetăți a Clujului, e locul predilect pentru organizarea mai multor evenimente și festivaluri în centrul vechi al orașului: aici au loc festivaluri medievale și antice – cel mai recent a fost organizat la Zilele Clujului în urmă cu trei săptămâni – , târguri de mâncare – cel mai recent a fost organizat săptămâna trecută în cadrul festivalului de film Transilvania – și altele. Zidul cetății a fost reabilitat în urmă cu șapte ani iar una dintre boltele acestuia rămâne și în ziua de azi proptită românește cu o structură metalică ce ar fi trebuit să fie una provizorie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu