Închide

Spectacol de teatru pentru conștientizarea violenței

Social by Actual de Cluj - nov. 15, 2017 0 347

O asociaţie care se ocupă, printre altele, şi de sprijinirea persoanelor care au fost victime ale unor abuzuri organizează un spectacol la Cluj în noiembrie, pentru a pune pe tapet tema violenţei. Asociaţia Lumea ca lumea propune un spectacol de teatru, organizat alături de trupa ReAct: “Cirque du verité”.

O parte a activității Asociaţiei Lumea ca Lumea este dedicată persoanelor a căror viaţă a fost marcată de abuz.  „Victime sunt atât cei care suportă consecințele violenței, cât și cei care cedează în fața ei și o produc.
Antidotul este responsabilizarea fiecăruia dintre noi în fața ei și conștientizarea faptului că violența are putere doar dacă noi i-o dăm. Cum i-o dăm? Prin cedarea în fața ei – Cedăm dacă o ignorăm. Cedăm dacă o suportăm. Cedăm dacă o provocăm. Astfel, devenim victimele ei, cu toții”, arată reprezentanţii asociaţiei. Organizatorii spectacolului “Cirque du verité” spun că scopul piesei este acela de a ajuta publicul să conştientizete că violența nu are sex, vârstă sau context, ci este o alegere pe care o putem controla. Spectacolul are loc în 25 noiembrie, la cinema Dacia. Iată cum prezintă organizatorii tema spectacolului: „“Cirque du verité” este un spectacol despre 4 situații în care cuvântul „NU” nu a contat. 4 numere de circ care prezintă o realitate crudă, pe care de cele mai multe ori vrem să o ignorăm. E un spectacol real, care nu menajează spectatorul, care îl pune în fața faptului împlinit: s-a comis un viol. Se trece de la clasica viziune „doar o femeie poate fi violată” la o imagine complexă a relațiilor sexuale impuse, așa cum sunt ele în secolul XXI”.

 

 

Regia este asigurată de Alex Teodorescu, Codruța Varadi interpretează, iar textul e scris tot de Alex Teodorescu. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Accesul la spectacol este gratuit, iar cei interesaţi să participe se pot înscrie accesând link-ul: https://goo.gl/F7CzGL

Nici un comentariu

Scrie un comentariu