Închide

Spectacol de modă Atipic Beauy la Cluj, pentru persoane cu dizabilități

ActualitateSocial by Actual de Cluj - mai 29, 2017 0 245

 

12 tinere imobilizate în scaune cu rotile, alături de fostul rugbist George Baltă, vor prezenta creații vestimentare semnate de designerii români, în cadrul celei de-a treisprezecea ediții a proiectului Atipic Beauty. Tinerele vor fi însoțite pe podium de 12 persoane publice. Mesajul organizatorilor: evenimentul își propune să ajute la incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Spectacolul de modă va avea loc în 16 iunie, de la ora 19.00 la Casino Parc – centrul de cultura urbană.

”Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format şi este înregistrat ca brand. Chiar dacă societatea românească nu este pregatită încă să adopte acţiunile externe ale ţărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, noi ne-am propus să ne continuăm eforturile de promovare. Clujul este un oraș care a făcut pași importanți în acceastă direcție și unde noi ne-am simțit mereu ca și acasă, a declarat Magda Coman, președinta asociației Open Your Heart. Inițiatoare a proiectului, Magda Coman este un fost model profesionist care, în urma unui accident, a ajuns să trăiască viața în scaun cu rotile.

Colaborarea designerilor în proiect manifestă dorinţa acestora de a redefini ideea de frumuseţe şi perfecţiune prin realizarea unor ţinute pentru persoanele cu dizabilităţi. Lista designerilor români, care vor oferi ţinute participantelor, îi cuprinde pe: Luminița Balazs, Tina Olari, Nichi Cristina Nichita, Alexandra Calafeteanu, Maia Rațiu, Aida Lorena, Laura Ion, Daniela Sala, Istvan Cîmpean, Casa de modă Lany’s și Trends by Adina Buzatu.

Evenimentul este moderat de Iuliana Tudor, iar momentul artistic este susținut de Analia Selis, Katia Carbune – câștigatoarea Next Star și de Arpy Török & Zip Band. Manifestarea e organizată de asociația Open Your Heart si asociatia Sagapo, în colaborare cu agenția de turism Wens Travel. Proiectul este sustinut și de Primăria Municipiului Cluj Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu