Închide

Singurul senator clujean prins cu mâna în urna neagră NU își asumă votul. Dar se victimizează că e sabotat pentru că apare „primul” în sondaje

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Luminiţa Silea - sept. 21, 2016 1 769

Senatorul clujean PSD, Alexandru Cordoș, surprins într-o fotografie de către Mediafax printre cei care au votat împotriva cererii Direcției Naționale Anticorupție de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru uciderea din culpă a poliţistului Bogdan Gigină, critică presa și este convins că lista făcută de presă cu 24 din cei 73 de senatori este o formă de linșaj mediac. Mai mult, susține că el se află pe respectiva listă numai pentru că ar fi primul în sondajele privind opțiunea de vot la parlamentare. Cordoș refuză să-și asume modul în care a votat, explicând că: „doar atunci când a fost nevoie, a votat pentru înfăptuirea justiției”.

73 de senatori au votat în 19 semptembrie 2016 împotriva solicitării DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru uciderea din culpă a poliţistului Bogdan Gigină. 24 dintre ei au fost prezentați cu fotografii de către Agenția de Presă Mediafax.

Printre cei care au votat împotrivă și apar cu fotografii pe această listă scurtă se numără și senatorul clujean PSD Alexandru Cordoș. După ce a apărut pe „lista rușinii naționale”, senatorul clujean a postat pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj de nemulțumire la adresa presei care a abordat subiectul legat de votul care a dus la respingerea cererii DNA. În opinia lui Cordoș, astfel de abordări sunt pure speculații, în condițiile în care votul a fost unul secret. El a uitat însă să precizeze dacă a votat sau nu împotriva cererii DNA, mulțuminud-se să spune că: „de fiecare dată când a fost nevoie, am votat PENTRU ÎNFĂPTUIREA JUSTIȚIEI”:

„Cu precădere se discută despre „cei 24 de senatori care au blocat ancheta penală în cazul lui Gabriel Oprea”, un subiect de presă senzaționist care nu numai că dăunează imaginii noastre, a fiecărui senator din respectiva listă, însă dăunează însăși imaginii Senatului României, iar ceea ce este și mai grav este faptul că acele articole de presă și acele comentarii de pe social-media sunt pure speculații. Votul secret, atunci când vine vorba despre persoane, este o garanție a libertății de conștiință și a respectării principiilor democrației, chiar și atunci când în discuție este o persoană, astfel că ieri, la ședința de plen, eu personal, în calitate de senator ales în colagiul 4 uninominal Cluj nu am făcut altceva decât să-mi exercit atribuțiile cu care am fost însărcinat în calitate de senator. Fac mențiunea că, la fel ca de fiecare dată când a fost nevoie, am votat PENTRU ÎNFĂPTUIREA JUSTIȚIEI, nicidecum împotriva justiției, tot așa cum fac mențiunea că niciodată nu am făcut parte din anturajul colegului senator, Gabriel Oprea”, a subliniat senatorul Cordoș.

El consideră că a fost inclus printre cei care au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea doar pentru că ar s-ar afla în topul preferințelor clujenilor, privind opțiunea de vot la alegerile parlamentare.

sursa foto: Alexandru Cordos (Facebook)

sursa foto: Alexandru Cordos (Facebook)

„Faptul că se încearcă generarea de rating și de trafic pe unele site-uri de știri, pe baza unor informații „luate din zbor” este o problemă gazetărească asupra căreia nu voi stărui, însă nu pot fi de acord cu implicarea numelui meu într-un scandal mediatic menit să lezeze imaginea partidului pe care îl reprezint și alianței care, vreme de trei ani, a condus, cu succes, România, PSD+ALDE+UNPR. Referitor la informația prezentată de presă, privindu-i pe „cei 24 de senatori”, dacă era vorba despre 24 de senatori care să fi votat împotrivă, cererea DNA era aprobată, însă au votat împotrivă 73 de senatori, ciudat este faptul că au fost identificați doar cei din alianța PSD+ALDE+UNPR și nu TOȚI SENATORII care au votat împotrivă, dar ceea ce mi se pare și mai „interesant” este faptul că am fost inclus între senatorii care au votat împotrivă … să aibă oare legătură cu faptul că în județul Cluj sunt primul în sondajele privind opțiunea de vot la parlamentare? Îmi doresc, totuși, să nu fie vorba despre un linșaj mediatic, însă așa se prefigurează a fi aceste articole prezentate ca „fără echivoc”, arată senatorul clujean.

Chiar dacă la finalul mesajul său a îndemnat publicul să îl contacteze pentru precizări sau nelămuri, acesta nu răspunde, nici la telefon, nici la mesaje.

Reaminitm că senatorul PSD Alexandru Cordoș este judecat într-un caz de corupție (soția sa a fost deja condamnată la închisoare cu executare).

Soția senatorului PSD Alexandru Cordoș, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Senatorul Cordoș urmărit penal de DNA într-un nou dosar: a primit bani pentru a aranja licitații la Compania de Apă Arieș

Surse din PSD au precizat pentru Actualdecluj.ro că senatorului Cordoș i se pare cât se poate de firesc să fie inclus pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din 11 decembrie, pentru că ar fi “muncit” mult pentru partid, mai ales în campania alegerilor locale.

Se bat între ei să prindă un loc în Parlamentul României. Ce dacă pe unii i-a călcat DNA-ul?

Deocamdată cei de la PSD Cluj nu au anunțat lista pentru alegerile europarlamentare din luna decembrie, însă se vehiculează că niciodată nu s-a luat în calcul ca numele lui Cordoș să se afle printre cele ale candidaților PSD pentru europaramentartele din acest an.

Un alt senator clujean, Laszlo Attila, a fost surprins, tot într-o fotografie că a votat împotrivă în 13 martie 2015 când DNA a cerut Parlamentului să încuviințeze arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Șova, pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni și Rovinari.

Laszlo și-a asumat însă atunci votul împotrivă și a și explicat de ce. AICI DETALII:

De ce a votat senatorul Laszlo Attila împotriva arestării lui Șova

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.