Închide

Sesiune de toamnă pentru admitere la cea mai mare universitate din ţară. UBB caută studenţi pentru peste 5.000 de locuri

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - sept. 05, 2017 0 282

Sesiunea de toamnă a admiterii la cea mai mare universitate din ţară începe în 6 septembrie, anunţă reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai. În urma sesiunii de admitere din luna iulie, UBB a înregistrat o creștere a numărului de candidați cu 11% față de anul trecut. Chiar şi aşa, mai sunt locuri de umplut.

Pentru această sesiunea s-au anunţat 334 de locuri bugetate și 4.885 de locuri în regim cu taxă, dar și 1.578 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 765 de locuri la buget rămase libere în urma sesiunii de admitere din luna iulie. Candidații la statutul de student al Universității Babeș-Bolyai vor putea alege între cele 237 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv cele 223 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Perioada sesiunii de toamnă a Admiterii la UBB este cuprinsă între 6 și 20 septembrie 2017, iar condițiile de admitere sunt identice cu cele din sesiunea de vară, facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai elaborând diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor şi stabilind ponderea mediei de la bacalaureat în media finală de admitere.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu