Închide

Scuzele primarului pe șantierele orașului: „Am ales soluția banilor gratis. Totul era un val și un pământ. Dacă nu le făceam, crăpau conductele”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 03, 2015 0 821

Până la începerea școlii, la mijlocul acestei luni, o serie de șantiere de pe arterele din centrul orașului vor aduce asfalt și condiții mult mai decente pentru trafic. Primarul Emil Boc a prezentat în fața consilierilor situația lucrărilor la străzi și vestea că pe anumite artere, din 15 septembrie, se va circula în condiții mult mai bune. Cu scuzele de rigoare pentru disconfortul pe care șantierele îl produc tuturor participanților la trafic.

Până în 15 semptembrie, pe strada Avram Iancu vor fi asfaltate banzile carosabile cu trei straturi de asfalt și vor fi terminate două treimi din trotuare. Până la aceeași dată, pe strada Horea se va turna asfaltul pe ambele sensuri de circulațieși vor fi terminate 60% din trotuare, parcări și pistele de biciclete.

Pe strada Moților, începe asfaltarea unui noi tronson spre strada Mihai Eminescu, urmând ca până la începerea școlii să se toarne asfaltul și până la intersecția cu strada George Coșbuc. „Până în octombrie se va termina și tronsonul între Coșbuc și strada Mărginașă. Sunt lucrări de anvergură. Dacă vă uitați acum în intersecția Moților cu strada Clinicilor veți vedea un râu. De aceea se fac lucrări cu blocaj de piată, apoi piatră spartă și trei straturi de asfalt. Apoi se schimbă toate conductele, de gaz dar și a apă. Acestea nu s-au schimbat în 50 de ani. Oricum dacă lucrările le făceam fără intervențiile celor cu rețele, crăpau vechile conducte. Apoi s-au îngropat și cablurile, ale Companiei de Transport, ale Electrica”, a subliniat primarul Emil Boc.

De asemenea, tot până în 15 septembrie zona Barițiu-Ferdinand va fi adusă într-o stare similară la nivelul carosabilului în așa fel încât circulația să se deruleze în bune condiții.

Edilul Emil Boc a explicat că primăria a preferat să cheltuiască banii europeni și să degreveze bugetul local, de aceea a decis să înceapă șantierele la străzi, cel puțin în centrul orașului. Mai ales că arterele din centru erau pline de dâmburi și chiar trebuiau reparate, la nivel de asfalt și rețele. „Am ales soluția banilor gratis. Totul era un val și un pământ. Dacă nu le făceam, crăpau conductele. De ce sunt atât de multe șantiere? Am ales soluția de a utiliza atât cât este posibil banii europeni. Acum au venit aceste proiecte, în 2015, s-au semnat contractele de finanțare și am făcut licitațiile. Aveam alternativa să le refuzăm, cum au făcut și alte administrații. Dar am preferat să le facem”, a spus primarul.

Consilierii PSD au ținut să-l penalizeze pe primar pentru că șantierele nu prevăd alternative pentru participanții la trafic. „N-am văzut să criticați pe nimeni. Când ai un oraș locuit nu poți spune muriți un an, că vă resuscitez anul următor”, a subliniat liderul grupului PSD, Claudia Anastase. Colegul său Ovidiu Chifor a mai adăugat că în anumite zone din centru nu există alternative pentru pietoni.

„Ca cetățean, vă înțeleg. Am anunțat trasee alternative, prin Grigorescu sau prin Zorilor pentru evitarea lucrărilor din centru. Oricum făceam, tot există deranjul. Am preferat însă să le facem aceste lucrări pe bani gratis”, a spus primarul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu