Închide

Scriitoare clujeană invitată de onoare la festival de carte în Cluj

Cultură by Actual de Cluj - sept. 07, 2017 0 217

Scriitoare clujeană invitată de onoare la festival de carte din Cluj: e vorba de scriitoarea Irina Petraș, care e invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, ce are loc peste mai puțin de o lună la Cluj.

Petraș lansează și o carte la festival, „Transilvania din cuvinte”, o antologie dedicată Centenarului Marii Uniri, și are programată o întâlnire cu cititorii.

Irina Petraş s-a născut în 27 noiembrie 1947, la Chirpăr, în Sibiu, și este critic şi istoric literar, eseistă şi traducătoare. A absolvit Liceul teoretic din Agnita şi Facultatea de Filologie din Cluj – aceasta din urmă în 1970. E doctor în litere din 1980, cu o teză despre „Proza lui Camil Petrescu”, a publicat peste 35 de volume de critică, istorie şi teorie literară şi peste 30 de traduceri din engleză şi franceză. Este preşedinta Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România din 2005. A fost distinsă cu Ordinul „Meritul cultural” în grad de Cavaler în 2004, Ordinul „Meritul cultural” în grad de Ofiţer în 2010, titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Agnita şi al municipiului Cluj-Napoca.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania are loc între 3 și 8 octombrie în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu